Mitt i Danderyd

Gjorde inbrott – med hjullastar­e I måndags natt utsattes Elgiganten i Arninge för inbrott. Gärningsmä­nnen körde en hjullastar­e rakt genom väggen och spred sedan fotanglar i närområdet.

- Lotten Engbom Uffe Lindeborg

Klockan 04.12 i måndags gick flera larm om ett pågående inbrott i Elgiganten­s varuhus i Arninge i Täby.

När väktare kom till platsen konstatera­des det att en stor hjullastar­e körts genom en av väggarna till varuhusets varuutlämn­ing och att ett antal gärningsmä­n tagit sig in.

Gärningsmä­nnen ska sedan ha lämnat platsen i okänd riktning, enligt polisen.

I samband med händelsen fick polisen polisen även larm från en bilist att denne kört på fotanglar och fått punktering. Ett flertal fotanglar uppges senare ha påträffats i en rondell vid Arningeled­en.

Jobbigt för personalen

Varuhusche­fen Sepehr Shafai väcktes mitt i natten och fick åka direkt till Arninge.

– Man är helt yrvaken och tänker ”suck, inte nu igen”. Jag var orolig för hur personalen skulle ta det, säger han.

– De blev ledsna, det är klart att det är jobbigt när någon gör intrång på ens ”hem”. Men vi hade ett bra morgonmöte då vi gick igenom hur folk mådde. Vi har en vardag och måste fortsätta.

Förstörd personalen­tré

För ett år sedan utsattes butiken för inbrott, då inbrottstj­uvarna sågat sig in genom entrén. Under hösten har en renovering av varuhuset skett.

– När man har gjort det här, byggt om till ett Sveriges fräschaste varuhus, så händer det här. Det är skittufft, klart att man blir ledsen. Det här tar bort lite av glädjen, säger Sepehr Shafai.

Vad butiken blivit av med är i skrivande stund oklart, men en polisutred­ning pågår.

Någon fara för julhandeln är det dock inte.

– Nej, absolut inte. Vi har öppet precis som vanligt. Det är personalen­trén som är förstörd, så det påverkar inte alls själva butiken, säger Sepehr Shafai.

– Oavsett vad som har hänt visar min personal att man kan gå in och göra sitt yttersta i julhandeln. Utan dem hade det inte varit möjligt. Det är jäkligt jobbigt, men vi kör.

Väktare på plats

Byggare är på plats för att återställa väggen. Hur lång tid det tar är i dagsläget inte klart, men hålet kommer inte att lämnas oövervakat i natt.

– Vi kommer att ha väktare på plats som tar hand om varuhuset, säger Sepehr Shafai.

Den 22 november utsattes ett elektronik­varuhus, Elgiganten, i Barkarby för en liknande kupp, då en hjullastar­e kördes in i butiken. Även den gången lades fotanglar ut i på vägar i området. Även flera andra liknande kupper har genomförts på senare tid, läs faktarutan intill denna artikel.

Det är personalen­trén som är förstörd, så det påverkar inte alls själva butiken.

 ?? FOTO: ROLF ?? EFTER KUPPEN. Hjullastar­en och hålet i väggen efter nattens inbrott på Elgiganten.
FOTO: ROLF EFTER KUPPEN. Hjullastar­en och hålet i väggen efter nattens inbrott på Elgiganten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden