Mitt i Danderyd

Tre bilbränder på kort tid – men polisen är inte oroad Natten till i tisdags i förra veckan har en lastbil brunnit intill Hägernäs ishall. Det var den tredje bilbranden på några veckors tid i Täby.

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Klockan 02.43, natten mellan måndagen den 26 december och tisdagen den 27 december, fick polisen larm från brandkåren om en bilbrand i Täby.

– Det är en lastbil som brinner, som står på en parkering intill ishallen, säger Eva Nilsson, informatör på polisens ledningsce­ntral.

I dagsläget misstänker polisen att någon satt eld på bilen, och en anmälan om skadegörel­se genom brand är upprättad.

– Ja, man misstänker det. Det har brunnit, men man har inget som förklarar branden. Det kan ju visa sig att det varit något tekniskt fel, men man har börjat där i alla fall, säger Eva Nilsson, informatör på polisens ledningsce­ntral.

Flera tillbud

Bilbranden är inte den första som skett i Täby i december. I början av månaden brann tre personbila­r i Hägernäs. Och den 23 december, på parkerings­platsen utanför Willys i Arninge, har en bil brunnit. Polisen upprättade då en anmälan om skadegörel­se genom brand.

Täbys kommunpoli­s Jan Berlin kunde i slutet av de- cember inte säga om det finns något samband mellan bilbränder­na.

– Det är den andra inom en två veckors-tid, och vi utreder självklart och ser om det finns ett samband, säger Jan Berlin, kommunpoli­s i Täby.

Lokalpolis­områdesche­fen Anette Haag är dock inte orolig.

– Det har inte varit några bilbränder sedan dess, så vi ser det inte som att det skulle vara någon trend. Det är ingenting vi är oroliga över, säger hon och tillägger att jul och nyår har varit väldigt lugnt i området.

 ?? FOTO: MATS ENGBOM ?? ELDHÄRJAD. En lastbil brann i Täby natten till måndagen.
FOTO: MATS ENGBOM ELDHÄRJAD. En lastbil brann i Täby natten till måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden