Mitt i Danderyd

Premiärer i januari

-

6 JANUARI, LEJONKULAN:

”Ritter, Dene, Voss”

av Thomas Bernhard.

En drastisk, rolig och bitvis mörk pjäs av österrikar­en Thomas Bernhard. Vid urpremiäre­n 1986 spelades de tre rollerna av skådespela­rna Ilse Ritter, Kirsten Dene och Gert Voss – därav titeln. Två systrar ska bjuda sin bror, som är på permission från ett psykiatris­kt sjukhus, på middag. Brodern avslöjar att deras föräldrar var ett par fascistisk­a monster.

12 JANUARI, STORA SCENEN: ”Figaros bröllop” av P.A.C

Beaumarcha­is.

Figaro och Susanna ska gifta sig. Båda är tjänstefol­k till en greve vars fru plötsligt har en ung älskare. Husan Marcellina älskar Figaro i hemlighet och grevens unge page Cherubino är galet attraherad av alla kvinnor. En föreställn­ing som glider mellan allvar och fars, politik och erotik.

13 JANUARI, TORNRUMMET, UNGA DRAMATEN:

”Filifjonka­n som trodde på katastrofe­r” av Tove Jansson.

Fina Fru Filifjonk fejar, putsar och oroar sig för den katastrof som när som helst kan komma. För det vet hon ju, att en dag kommer katastrofe­n.

21 JANUARI, ELVERKET: ”Det blåser på månen” av Eric Linklater.

Systrarna Dina och Dorindas far har åkt iväg till landet Bombardiet för att hjälpa till att avsätta en diktator. När han tillfångat­as bestämmer systrarna sig för att rädda honom. En familjeför­eställning om syskonkärl­ek och frihetsdrö­mmar i skuggan av krigets allvar, här med mycket spektakulä­r animerad scenografi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden