Mitt i Danderyd

Så målar du på olika material:

-

BETONGGOLV

Nya betongytor ska ha härdat, vara torra och fria från smuts. Avlägsna eventuell betonghud. Stålslipad­e betonggolv bör maskinslip­as innan målning. Färdigstry­k 2–3 gånger beroende på kulör.

LAMINATGOL­V

Tvätta golvet med målartvätt och efterskölj med vatten. Mattslipa golvet med slippapper. Dammsug noga, speciellt runt golvlister och trösklar. Grunda med häftgrund och låt torka över natten. Rör noga runt i burken och applicera färgen 2–3 gånger. Observera att det är skillnad på laminat och laminat, provmåla gärna en undanskymd del av golvet. Kontroller­a sedan med en kniv eller nageln så färgen har fått vidhäftnin­g innan du målar vidare.

TIDIGARE MÅLADE BRÄDGOLV

Tvätta rent golvet med målartvätt och efterskölj med vatten. Om det behövs; mattslipa med fint slippapper och dammsug noga, speciellt runt golvlister och trösklar. Grunda avflagnade ytor med häftgrund. Rör noga runt i burken och applicera färgen 2–3 gånger beroende på kulör.

NYA/OBEHANDLAD­E TRÄGOLV

Trägolvet ska vara rent och mattslipat. Behandla kvistar med kvistlack och grunda med häftgrund. Rör noga runt i burken och applicera färgen 2–3 gånger beroende på kulör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden