Mitt i Danderyd

... Men i gamla SEB-huset blir det liv igen

- Kevin Wedin

För en månad sedan stängde SEB sitt kontor i Djursholm och flyttade till Mörby. Men redan nu kan Danderyds Nyheter berätta vad och vilka som kommer husera i lokalen.

Det är nu helt igenbommat i SEB:s tidigare lokal på Vendevägen i Djursholm. Men redan nu är det klart med två nya hyresgäste­r.

Erik Edelstam, från Djursholm, driver butiken L. Edelstam konst och antikvitet­er, ett familjeför­etag som funnits sedan mitten av 50-talet. Men efter flera år på Linnégatan, på Östermalm, flyttar butiken hem till Djursholm.

– Det är många fler som rör sig på torget idag än för 10-15 år sedan, så det känns som flera värnar om det lokala. Det är ofta svårt att få parkerings­plats när som helst på dagen, så det är ju ett tecken på att det fler människor ute, säger han.

Antikvitet­er och design

Butiken kommer ha fokus på svenska 1700-tals antikvitet­er och designföre­mål från tidigt 1900- tal. Och han hoppas kunna bidra med mer inspiratio­n till Djursholma­rna.

– Gällande den allmänna inrednings­trenden så är det inte lika vitt, avskalat och Skandinavi­skt som för ett par år sedan. Nu blandar folk oftare fl era stilar och skapar en mer spännande och personlig miljö, säger han.

Inte ensamma

Men Erik och hans butik flyttar inte ensamma till hörnan på Vendevägen. Tillsamman­s med Skandiamäk­larna, som idag har kontor mitt på torget, kommer de dela på lokalen som nu ska renoveras.

– Vi tycker det är ett bättre läge att vara ute på Vendevägen, vi har bankomaten och Coop som drar folk och det är en naturligar­e kundströmn­ing än på torget, säger Madeleine Müller, kontorsche­f för Skandiamäk­larna på Djursholm.

Lokalen ska nu renoveras och preliminär­t inflyttnin­gsdatum är i augusti.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? STÄNGT. Först i augusti flyttar de nya hyresgäste­rna in i den tidigare banklokale­n på Vendevägen i Djursholm.
FOTO: KEVIN WEDIN STÄNGT. Först i augusti flyttar de nya hyresgäste­rna in i den tidigare banklokale­n på Vendevägen i Djursholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden