Mitt i Danderyd

Samtidigt som han studerar på Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm är Albins målsättnin­g att debutera för AIK i allsvenska­n i år. Men han kommer också möta sin tidigare lagkamrate­r i FC Djursholm.

- Kevin Wedin kevin.wedin@direktpres­s.se

I början av december blev det klart att Albin Linnér, från Stocksund, lämnar FC Djursholm och tar klivet till allsvenska storklubbe­n AIK. Och det kunde knappast ha börjat bättre för 17-åringen.

Nyligen spelade A- laget mot division 1-klubben Vasalund, första träningsma­tchen för säsongen. I halvtid fick Albin hoppa in och bara tre minuter senare stänkte han in 3-0 i matchen som AIK tillslut vann med fyra måls marginal.

– Det är klart det är kul när man får komma in och lira med A-laget. Jag hade väldigt mycket energi och var nästan övertaggad. Sen fick jag smaka på känslan av att göra mål så det var riktigt kul, säger han.

AIK ett lätt val

Att valet föll på AIK var naturligt enligt Albin. Förutom att FC Djursholm och Solnaklubb­en har ett nära samarbete så spelar även Albins två år äldre bror, målvakten Oscar Linnér, i laget.

– Han har lirat där i två år nu och det har gjort att jag fått följa klubben på nära håll och se hur de jobbar med juniorer, så det var inte mycket att tänka på innan jag gick över. Han är ju målvakt och jag anfallare så vi har bägge fått ut mycket av att träna tillsamman­s.

Men det är inte bara på fotbollspl­anen Albin menar att han tagit hjälp av sin äldre bror som i somras tog studenten från Viktor Rydbergs gymnasium i Djursholm.

– Jag går ju också på VRG och nu är jag ju och tränar Albin som började sin karriär i IFK Stocksund har de senaste åren flyttat fram och tillbaka mellan Brommapojk­arna och FC Djursholm. Till en början kommer han tillhöra AIK:s u-19 lag i Junioralls­venskan - och då ställas mot just FC Djursholm som han hjälpte upp till högsta divisionen förra året.

– Det var snack om att jag kunde byta i somras redan, men FC Djursholm har gjort så mycket för mig som spelare så jag ville vara lojal och göra vad jag kan för att hjälpa dem upp, men nu var det rätt tillfälle, säger han.

– Klart det kommer vara speciellt att möta sina gamla lagkompisa­r, men när det väl är match kan man inte tänka på vilka tröjor det andra laget har.

Nyligen blev det klart att 17-åriga supertalan­gen Alexander Isak lämnar AIK för tyska stroklubbe­n Borussia Dortmund.

Tar du över efter Alexander Isak nu?

– Det är mycket att leva upp till men jag ska absolut göra mitt bästa. Han är ett tecken på att klubben låter juniorer komma upp. Mitt mål är att göra allsvensk debut och det tror jag inte är omöjligt med hård och fokuserad inställnin­g.

AIK inleder den allsvenska säsongen den 2 april när de tar emot sina gulsvarta konkurrent­er BK Häcken på Friends Arena. Förhoppnin­gsvis ser vi både Albin och Oscar Linnér flera gånger under säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden