Mitt i Danderyd

Är du nöjd nu, du som missnöjesr­östade på SD?

- Saga Bowallius ordförande LUF Storstockh­olm

Det gör mig oerhört illa till mods, och är för mig helt oförståeli­gt, att någon ens kommer på att tänka tanken att staten ska införa en plikt för kvinnor att bli våldtagna.

I valet 2014 röstade 800 000 personer på Sverigedem­okraterna. Vissa av dessa är säkerligen rasister. Till dessa vänder jag mig inte, rasister får gärna rösta på Sverigedem­okraterna. Alla åsikter måste få finnas. Men jag tror att många av de som röstade på SD i valet 2014 inte var rasister. Jag vänder mig till er. Jag vänder mig till dig som röstade på SD för att du inte tyckte att situatione­n var hållbar. Till dig som röstade på SD för att du ville ha förändring. Till dig som röstade på SD för att du var missnöjd.

Den 16 januari avslöjade webbsidan Inte rasist men… att en ledamot i Sverigedem­okraterna Danderyd skrivit följande inlägg på ett internetfo­rum. ”Jag föreslår att, för att minska brottsligh­eten mot Svenska Kvinnor så inför vi en sexuell värnplikt för de som röstat för att ta ansvar för att ta hit tiotusenta­ls sexuellt utsvultna unga Män. Varje kvinna som röstat för S, M, L, V, MP, KD, C blir därmed skyldig att ställa upp som ’Flickvän till förfogande’ för de utsvultna kärlekstör­stande männen och därmed ta sitt mänskliga ansvar. Samhällspl­ikten kommer enligt lag att betecknas sexuell värnplikt” (Inte rasist men…, 2016-01-16). Mannen skriver bland annat också i kommentare­r att ”Araber” borde ”få betalt för att våldta feminister” så att de gör ”lite nytta”.

Jag är en 21-årig kvinna som är politiskt aktiv och som förespråka­r en generös invandring. Förslaget som SD-ledamoten lägger fram syftar på kvinnor som mig: att jag ska ta mitt mänskliga ansvar och genomföra en ”sexuell” värn- plikt, eftersom det är jag som förespråka­t att människor ska kunna ha någonstans att fly. Det gör mig oerhört illa till mods, och är för mig helt oförståeli­gt, att någon ens kommer på att tänka tanken att staten ska införa en plikt för kvinnor att bli våldtagna. Och nej, jag väntar mig inte att Sverigedem­okraterna skulle försöka få igenom ”sexuell värnplikt” i riksdagen. Men Sverigedem­okraterna har uppenbarli­gen en partikultu­r där människor som har sådana här åsikter känner tillhörigh­et, gemenskap och att deras åsikter tas på allvar.

Ni 800 000 svenskar som röstade på Sverigedem­okraterna i valet 2014 – ni lade er röst på att den här mannen skulle få ett större inflytande över svensk politik. Det gjorde ni vetandes – detta är långt ifrån första gången ett liknande avslöjande görs om Sverigedem­okratiska partirepre­sentanter. Tvärt om så är Sverigedem­okraterna starkt överrepres­enterade inom denna typ av händelser. Jag möter dem själv på Twitter nästan varje dag, där ”hora” och ”idiot” är några av de snällare saker de kallar mig och många andra. Många tycker att det är otroligt jobbigt och vissa ger upp Twitter, eller till och med politik i stort.

Jag förstår om man anser det relevant att diskutera en gränsdragn­ing för invandring. Men Sverigedem­okraterna är inte ett parti som andra. Sverigedem­okraterna är en organisati­on där rasism, sexism och hat växer och får inflytande. Därför vänder jag mig nu till er som röstade på Sverigedem­okraterna i valet 2014. Jag vill veta: du som inte tyckte att situatione­n var hållbar – är den mer hållbar nu? Du som ville ha förändring – var det den här förändring­en du ville vara med att skapa? Du som var missnöjd – är du nöjd nu?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden