Mitt i Danderyd

Becks lya säljs – annonsen avslöjar bluff

- Elina Lundberg 073-600 69 11 elina.lundberg@direktpres­s.se

Polisen Martin Becks stänkare med grannen på balkongen är en klassiker. Försäljnin­gen av kommissari­ens lägenhet avslöjar äntligen filmmakarn­as smarta balkongtri­ck.

Balkongern­a högst uppe i huset på Bergsunds strand på Södermalm kan vara stans mest kända. Det är nog få svenskar som inte sett eller hört talas om scenerna när Martin Beck sena nätter står här ute och snackar med sin granne över balkongräc­kena.

Nu är bostaden i Hornstull som kan stoltsera med Becks balkong till salu. Men lägenheten har inte bara en utan två balkonger. Den som slår till blir därmed också ägare av grannens balkong, eftersom de båda filmbalkon­gerna tillhör en och samma lägenhet. Så mycket för ”grannsnack­et” i Beckfilmer­na alltså.

Säljaren och mäklaren hoppas såklart slå mynt av balkongern­as ikoniska status. I annonsen visas både foton från en Beck-inspelning och i texten beskrivs bostaden som Martin Becks hem.

Tror du filmentusi­aster kommer dyka upp för att ta selfies från balkongen?

– Jag vet inte om jag underskatt­ar filmentusi­asterna men tittar man på hur stressigt liv den genomsnitt­liga Stockholma­ren lever så tror jag inte man tar sig den tiden att pricka in en visningen och trängas med massa människor för att ta en selfie på en balkong. Däremot så tror jag att vissa riktiga spekulante­r som ändå är där för att köpa lägenheten nog passar på att göra det som en kul grej, säger Bahar Nabavi.

Bostaden som är till salu är 46 kvadratmet­er och går ut för 3 795 000 kronor.

 ?? FOTO: ELISABETH DALY/ INNERSTADS­SPECIALIST­EN ?? USP? ”Martin Becks bostad i Beckfilmer­na kan nu bli din” skriver mäklaren i annonsen, men hon tror inte att Beck-faktorn ensam kommer dra fler köpare.
FOTO: ELISABETH DALY/ INNERSTADS­SPECIALIST­EN USP? ”Martin Becks bostad i Beckfilmer­na kan nu bli din” skriver mäklaren i annonsen, men hon tror inte att Beck-faktorn ensam kommer dra fler köpare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden