Mitt i Danderyd

Nu hur du sista chansen att söka sommarjobb i Danderyd

- Kevin Wedin

Nästa söndag är sista dagen att söka sommarjobb på någon av kommunens arbetsplat­ser. Redan nu har 200 sökt och totalt är det 60 arbetstill­fällen som ska fördelas.

Du som är född mellan 1999- 2001 och är skriven och bor i Danderyd har knappt en veck på dig att söka jobb på Danderyds kommun under sommaren.

Totalt är det 60 platser som kommunen kommer lotta ut. I dagsläget har cirka 200 personer sökt.

– Det brukar normalt ligga kring 200-300 som söker varje år och sen lottas platserna om vilka som får jobben, säger Maria Andersson Haslun, HR-administra­tör på Danderyds kommun.

Tidigare år har Danderyds kommun även förmedlat ungdom sommarjobb till privata företag. Men efter nya riktlinjer från SKL, Sveriges kommuner och landsting, erbjuder man nu bara jobb inom kommunen.

– Då har vi kompensera­t för de platserna vi missar med att hitta fler kommunala arbeten så att det inte ska påverka arbetsmöjl­igheterna. Det finns tre perioder den sökande kan fylla i att hen kan arbeta. Samtidigt fyller man även i inom vilket arbetsområ­de man skulle vilja spendera några veckor.

– Antingen kan man jobba inom förskola och vara med i det dagliga arbetet, leka med barnen och ha hand om enklare arbetsuppg­ifter. Sen kan man arbeta administra­tivt, sitta i receptione­n på något av biblioteke­n, bland annat, säger Maria Andersson Haslun.

Ansökan sker via kommunens hemsida.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? VÄLSÖKT. Att söka jobb inom kommunens förskolor har varit allra hetast när ungdomarna själv får välja.
FOTO: MOSTPHOTOS VÄLSÖKT. Att söka jobb inom kommunens förskolor har varit allra hetast när ungdomarna själv får välja.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden