Mitt i Danderyd

Flashiga nybygget – ”town houses” med bastu och bio

- Per Brandt

”Town houses” med bastu och odlingspla­tser på taken, flerbostad­shus med takterrass­er och biorum. Här är det senaste flashiga byggprojek­tet i innerstan.

Det är Oscar Properties som nu lanserar ytterligar­e ett av sina exklusiva projekt på Östermalm. Det är i etapp Brofästet av Norra Djurgårdss­taden som företaget ska bygga tre nya hus med totalt 46 nya lägenheter. Projektet går under namnet Unité och förutom själva lyorna kommer den som köper sin bostad där ha tillgång till gemensamma terrasser och ett biorum i en av byggnadern­a. I kvarteret planeras även för kafé, restaurang och kontor i bottenvåni­ngarna.

I projektet ingår även fyra stadsradhu­s, eller ” town houses” i tre våningar med trädgårdar åt både norr och söder, dessutom med egen bastu och odlingsyta på taket.

– Unités interiöra uttryck är en uppdaterad och lite exklusiv funktional­ism. Vi har hämtat inspiratio­n bland an- nat från Le Corbusier och hans tidiga hus med fönsterban­d samt Stockholms­utställnin­gen 1930 och de lätta utställnin­gsbyggnade­rna, berättar Oscar Engelbert, vd och grundare Oscar Properties.

Husens fasader ska bli gröna av klätterväx­ter och det blir även solceller på taket samt laddplatse­r för elcyklar eftersom projektet ingår i miljöstads­delen Norra Djurgårdss­taden.

Nu i mars startar försäljnin­gen och inflyttnin­gen är beräknad till nästa år.

 ?? FOTO: OSCAR PROPERTIES MED ARKITEKTKO­NTORET ARRHOV FRICK ?? TOWN HOUSES. Fyra stadsradhu­s med egen bastu och odlingspla­ts på taket planerar Oscar Properties för.
FOTO: OSCAR PROPERTIES MED ARKITEKTKO­NTORET ARRHOV FRICK TOWN HOUSES. Fyra stadsradhu­s med egen bastu och odlingspla­ts på taket planerar Oscar Properties för.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden