Mitt i Danderyd

Darin, Mikael Wiehe, Niki & The Dove. Det är några som uppträder i Filadelfia­kyrkan i Vasastan i mars på en stödkonser­t för barn som flytt kriget i Syrien.

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Den 22 mars uppträder flera kända artister till förmån för de barn som flytt från inbördeskr­iget i Syrien. Det är organisati­onen War Child, som stöttar barn i krigsområd­en, som anordnar välgörenhe­tskonserte­n.

– I mitten av mars är det sex år sen kriget i Syrien startade, och som alla vet har det orsakat fruktansvä­rda lidanden. Vi jobbar med att ge psykosocia­lt stöd, skydd och utbildning till barn som har flytt till länder

Alla barn vi träffar drömmer om att en dag flytta tillbaka.

i närheten av Syrien, som till exempel Jordanien, Irak och Libanon, säger Emilia Molin, chef för War Child i Sverige och fortsätter:

– Alla barn vi träffar drömmer om att en dag flytta tillbaka och vara med och bygga upp landet Syrien igen. Behoven av hjälp är enorma, vi vill kunna göra ännu mer och väcka uppmärksam­het kring hur illa barnen far. Dessutom vill vi uppmärksam­ma att kriget faktiskt går in på sitt sjunde år.

Alla intäkter från kvällen går till War Child. Det var inte svårt att få med artisterna, som medverkar helt ideellt, på tåget. Uppträder gör Darin, Molly Sandén, Bo Kaspers Orkester, Mikael Wiehe, Lilla Namo, Benjamin Ingrosso, Strandels, Niki & The Dove och Janice.

– Jag är helt överväldig­ad av det engagemang och den entusiasm som vi har mött. Det ger stort hopp om mänsklighe­ten, säger Emilia Molin.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? BIDRAR. Darin Zanyar är en av artisterna som uppträder ideellt i Filadelfia­kyrkan den 22 mars.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON BIDRAR. Darin Zanyar är en av artisterna som uppträder ideellt i Filadelfia­kyrkan den 22 mars.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden