Mitt i Danderyd

Gothare, punkare, hårdrockar­e och synthare kan nu samlas under ett och samma tak. Detta när Stockholms första alternativ­a loppmarkna­d anordnas.

- Mathilda Ejefalk När:

Är du trött på samma gamla loppmarkna­der med onödigt krimskrams? Då är du inte ensam. I vår anordnas Stockholms första alternativ­a loppmarkna­d – för subkulture­r.

Här erbjuds stilar som bland annat goth, punk, metal och kawaii. Terese Åhlund är arrangör och upplever att många loppmarkna­der är begränsade.

Hon tycker att utbudet behöver breddas för att nå ut till fler människor. I dag finns det redan en del nischade loppmarkna­der, men ingen som erbjuder alla alternativ­a stilar under ett och samma tak.

– Jag har varit mycket på loppis och tyckt att det saknas någon som erbjuder alla alternativ­a stilar, säger arrangören Terese Åhlund.

Syftet med loppmarkna­den är att skapa en gemensam mötesplats för personer från olika subkulture­r. Terese Åhlund vill med hjälp av sin loppmarkna­d välkomna fler stilar och olika människor. Förutom detta finns även möjlighet att gå på modevisnin­gar eller bara ta en fika i caféet.

– Jag hoppas att allt ska flyta på smärtfritt och att folk ska ha det riktigt roligt tillsamman­s, säger hon.

Det är första gången som Terese Åhlund arrangerar den här loppmarkna­den. Men hon har planer på att ta det vidare. Hon hoppas att intresset ska vara så stort att hon kan öppna den igen senare i höst. Och det ser lovande ut.

– Det känns både kul och pirrigt. Vi har lyckats boka många säljare, säger Terese Åhlund. Globala gymnasiets aula i Zinkensdam­m. 7 maj.

 ?? FOTO: THERESE ÅHLUND ?? DIREKTÖREN FÖR DET HELE. Therese Åhlund är arrangör för Stockholms första alternativ­a loppmarkna­d.
FOTO: THERESE ÅHLUND DIREKTÖREN FÖR DET HELE. Therese Åhlund är arrangör för Stockholms första alternativ­a loppmarkna­d.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden