Mitt i Danderyd

Varför ska vi välja just er bana?

I Norrort vimlar det av golfbanor – men vilken ska man egentligen välja? Vi ställde frågan: Varför ska man spela på just er bana?

-

VALLENTUNA GOLFKLUBB Veda, Vallentuna Knappt 1 100 medlemmar.

– Det är så många bra anledninga­r. Vi kallas för klubben med stort hjärta. Det finns en klubbkänsl­a som påminner om i England, det är inget snobberi, alla är välkomna. Vi är inte som andra klubbar som är som stora fabriker utan känsla, säger Neil Fossett, vd på Vallentuna golfklubb.

HUFVUDSTAD­ENS GOLFKLUBB Lindö, Vallentuna Tillsamman­s med Lövsättra och Riksten: 5 000 medlemmar. Tillhör Golf star.

– Det är tre banor med olika karaktärer som ger golfarna variation i sitt spel. Lindö passar även bra för den som vill börja spela golf. Löpande under säsong har vi ” prova- på- golf ” och det finns bra träningsom­råden. Vi har även hotell, konferens, restaurang och relaxoch spa på anläggning­en. I och med att vi är med i Golf Star kan våra medlemmar spela fritt på 21 banor, varav 17 banor ligger norr om stan, säger platschef Anna Holmberg.

DJURSHOLMS GOLFKLUBB Danderyd 1 800 aktiva och 800 passiva medlemmar.

– Det är en trevlig bana och den fungerar geografisk­t, nära stan och många som bor häromkring vill spela golf. Det finns en historia och tradition av att spela golf här. Vi försöker leverera en trivsam golfklubb, säger Thomas Nilsson, klubbchef.

TÄBY GOLFKLUBB Skålhamra, Täby Cirka 1 200 delägare.

– Det är en fantastisk bana. Vi säger det – och menar det. Det är banan med den kanske vackraste naturen i hela Norrort. Här är det tyst, du hör inga bilar eller flygplan. Du hör fåglar och kanske en och annan svordom. Banan är utmejslad av naturen. Man har egentligen bara tagit bort träden och så visar det sig att här fanns en golfbana – redan innan golfen var uppfunnen, säger Staffan Renhorn, medlem i klubben.

ARNINGE GOLFKLUBB Täby Cirka 1 300 medlemmar.

– Det är en fantastisk­t trevlig klubb. Familjär och lätt att trivas i. Vi jobbar på att vara kompletta, med en stor restaurang, stor golfshop och mycket verksamhet med både juniorer och seniorer, säger Lars Nordlöf, klubbdirek­tör.

STOCKHOLMS GOLFKLUBB Kevinge, Danderyd Cirka 1 000 medlemmar.

– Det är en klassisk engelsk parkbana som är ritad av en av dåtidens största golfarkite­kt som heter Harry S Colt. Här har vi varit sedan 1932. Banan är i fantastisk kondition och utmanande och varierande. Och här är det ingen business, utan en medlemsklu­bb med golfen i fokus med väldigt motiverade medlemmar, säger Bert Johansson, klubbchef.

DANDERYDS GOLFKLUBB Enebyängen, Danderyd Cirka 700 medlemmar.

– Därför att den är lättillgän­glig, men ändå rätt så krävande. En parkbana, för dem som är lite initierade. Om man vill lära sig spela golf som junior ska man komma hit och delta i träningar, Henrik Kjellberg, klubbadmin­istratör.

BROLLSTA GOLF Brottby, Vallentuna Cirka 2 000 medlemmar som kommer regelbunde­t. Tillhör Golf star.

– Den håller en hög kvalitet. Den är uppbyggd på sand så den dräneras snabbt efter regn och blir fort spelbar, Magnus Edström, IT-ansvarig på Golf star.

JARLABANKE GOLFKLUBB Täby Kyrkby Runt 500 medlemmar.

– Det är den bästa! Och den ligger centralt beläget. ”Golf för alla” är en slogan som vi har haft hela tiden. Vi har en 12-hålsbana, det är ju det man ska ha nuförtiden, och en 9-hålsbana. Vi tänker kvalitet och det är en jättetrevl­ig klubb, Sven-Erik Evén, greenkeepe­r. Hege Hellström

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden