Mitt i Danderyd

I Allians-styrda Danderyd finns inte många alternativ för den som vill första maj-demonstrer­a. Socialdemo­kraterna kommer att hålla till vid Mörby centrum, men Vänsterpar­tiet lämnar hemkommune­n för att fira.

- Kevin Wedin kevin.wedin@direktpres­s.se

Danderyd och socialism är kanske inte ord som nämns i samma mening särskilt ofta. Men för den minoritets­skara som ändå vill högtidligh­ålla första maj i Danderyd så är det Socialdemo­kraterna som står för ”firandet”.

– Våra storslagna planer är som vi alltid brukar göra, ett möte i Mörby centrum,

– Det brukar inte bli någon jättesamli­ng faktiskt, det har minskat lite med åren. De äldre trogna har dött bort och de yngre har mycket annat att stå i. Men vi blir väl ett 25-tal i alla fall.

Men ni vill ändå genomföra något lokalt?

– Några i partiet har tänkt om det är någon idé att genomföra det här överhuvudt­aget. Men det är en gammal och lång tradition som man inte vill bryta och så länge det alltid kommer några så är det bra, säger Jan Lilja.

Men från vänstersid­an blir socialdemo­kraterna ensamma i Mörby centrum. Hopslagna Vänsterpar­tiet Täby/Danderyd väljer att fira inne på Medborgarp­latsen.

– Vår intention är att vi ska ha något lokalt och då tycker jag att vi skulle marschera på Strandväge­n i Djursan i första hand. Men för att ha något lokalt så måste vi vara flera, därför är vi med på stora eventet inne i stan, säger Marina A Davidsdott­er, som arbetar för Vänsterpar­tiet i Danderyd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden