Mitt i Danderyd

Hemlig välgörare skänker 100 000 till skatepark

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Kultur- och fritidsnäm­nden i Danderyd fick nyligen en minst sagt rolig överraskni­ng. Någon eller några skänker 100 000 kronor till kommunen för att bygga en skejtpark vid Mörbybadet.

Strax innan jul skrev Danderyds Nyheter om planerna på en skejtpark alldeles intill Mörbybadet. Och för ett par dagar sedan fick kultur- och fritidsnäm­nden i Danderyd ett brev från en generös avsändare som vill hjälpa kommunen på traven.

” Vi skänker härmed 100 000 kronor till Danderyds kommun, Kultur- och fritidsnäm­nd. Gåvan skall oavkortat gå till bidra till byggnation­en av en skejtpark vid Mörbyskola­n.”, skriver den okände välgöraren bland annat. Hen tillägger även att kravet för kommunen att få gåvan är att skejtparke­n ska vara tillgängli­g för alla.

– Jag är ju väldigt glad över det här såklart och att det ska gå till en skateyta eftersom det är något som vi har kämpat med. Man får också bekräftat att det är en uppskattat satsning, säger Johanna Hornberger (M), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Och själva arbetet med en skejtpark går på. I dagsläget är man i en upphandlin­gsfas med intressera­de entreprenö­rer och målet är att ha en färdig upphandlin­g innan sommaren. Hur skejtparke­n kan komma att se ut är fortfarand­e oklart.

Skejtparke­n beräknas kosta 1,4 miljoner kronor och enligt Johanna Hornberger är den donerande summan högst betydelsef­ull för projektet.

– Det är inte riktigt tio procent av budgeten, men det är en summa som kan göra skillnad på hur skejtparke­n kommer utformas, så givetvis är det jätterolig­t.

Danderyds Nyheter har försökt att kontakta avsändaren .

 ??  ?? FULL RULLE. En skejtpark planeras vid Mörbybadet.
FULL RULLE. En skejtpark planeras vid Mörbybadet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden