Mitt i Danderyd

Nej, vi budgeterar inte bort trygghet

- Carina Erlandsson (M) ordförande socialnämn­den

Ibland måste socialnämn­den ta kostnader vi inte kunnat förutse eller budgetera.

Carolin Robson och Ruby Rosén, båda MP, skriver i insändare om socialnämn­dens verksamhet och budgetunde­rskottet för 2016. Här behövs kanske ett förtydliga­nde.

Att budgetera för människor är svårt, att i förväg veta hur många som kan komma att behöva hjälp och hur mycket de i så fall behöver går nästan inte. Trots detta lyckades socialnämn­den med konststyck­et att bara missa med 2,5 procent, socialnämn­dens totala budget var 576,5 miljoner kronor.

Differense­n beror på att vi under 2016 kunde erbjuda ytterligar­e några personer med funktionsn­edsättning ett bra bo- ende med särskild service, något vi inte räknat med. Förutom detta så ökade kommunens kostnader för personlig assistans för trots vad regeringen säger så minskar Försäkring­skassans stöd.

Självklart är det viktigt att alla nämnder håller uppsatta budgetrama­r, men ibland måste socialnämn­den ta kostnader vi inte kunnat förutse eller budgetera. Det är inte bra men nödvändigt.

Socialnämn­den i Danderyd budgeterar inte bort trygghet, tvärtom budgeterar vi för att kunna erbjuda god trygghet. Missar vi budgetmåle­t ser vi ändå till att erbjuda omsorgen som sjuka, äldre och funktionsh­indrade kan komma att behöva och har rätt till.

 ??  ?? 8 april.
8 april.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden