Mitt i Danderyd

”VÅRA GREJER VAR I KÄLLAREN”

- Krille, 26, Årsta

Jag och min dåvarande pojkvän hyrde en tvåa i Bergshamra 2012. Tjejen som hyrde ut behöll en nyckel ”utifall att något skulle hända”. Och det gjorde det. En dag när vi kom hem låg det en lapp på köksbordet. Ägaren tyckte vi hade för ostädat och att vi hade repat hennes bänkskiva i köket (vilket vi absolut inte gjort). När vi ringde upp och förklarade att hon inte bara kunde komma in i lägenheten blev hon skitsur.

Några veckor senare ringde hon och sa att lägenheten skulle säljas och att det skulle vara visning tre dagar senare. Hon och hennes kompisar kom förbi på lördagen och ”fixade lite”. Vi fick hålla oss borta, men skulle få kompensati­on.

Vi flyttade in på hotell (betalade själva och blev aldrig kompensera­de) och när vi kom tillbaka hade de typ tömt hela lägenheten, bara de

Jag och min tjej kom överens om att vi behövde bo isär ett tag. Jag kollade runt på Blocket och fastnade för en annons för en lägenhet som bara låg några minuter bort. Enligt den var det ett privat rum, med tillgång till gemensamt kök och badrum. ”Funkar perfekt en månad”, tänkte jag som trivts med att bo i studentkor­ridor.

Jag behövde bara en minut för att fatta att här ville man ABSOLUT INTE bo. ”Det privata rummet” var precis vid köket med draperier som dörr. Ute i vardagsrum­met bodde ägaren (han som sa sig äga i alla fall) på en madrass på golvet och bredvid hans madrass låg ett liggunderl­ag där ”en städerska snart skulle flytta in och bo gratis om hon höll rent”. Det var disk precis överallt och luktade något förjävligt. Två andra bodde också i ett rum längre bort.

För det här skulle jag betala 7 000 kronor i månaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden