Mitt i Danderyd

Luf-utspel: Danderyd kan göra som Manhattan

Saga Bowallius, distriktso­rdförande för LUF Storstockh­olm, jämför Danderyd med Manhattan och anser att Danderydsb­or i alltför stor utsträckni­ng överklagar byggprojek­t.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Det är distriktso­rdförande för LUF Storstockh­olm och tidigare ordförande i LUF TäbyDander­yd, Saga Bowallius, som på Twitter har gått ut och kritiserar Danderyd med en Manhattanj­ämförelse.

Varför jämförelse­n mellan Danderyd och Manhattan?

– För jag tycker det är re- levant. På Manhattan bor det väldigt många människor och i Danderyd långt ifrån lika många. När man jämför invånarant­alet så ser man verkligen att mer borde gå att göra. Självklart har man andra förutsättn­ingar än New York, och jag menar inte att man ska skapa ett nytt Manhattan i Danderyd.

Vad borde Danderyd göra, tycker du?

– Det är väldigt svårt att bygga i Danderyd, alla som kan tar chansen till att överklaga nya bostäder. Det kan handla om att det blir skugga på ens tomt eller att man kan ta ekonomisk skada - sen hur mycket man lider av det kan man ifrågasätt­a. Men jag tycker det är moraliskt fel när det är så många som har svårt att hitta bostad. Vad föranledde tweetsen? – Jag gick igenom mina gymnasieko­mpisars bostadssit­uation och blev arg för jag insåg att alla har haft problem med att hitta egen lägenhet. Även om de har bra utbildning, eller högutbilda­de föräldrar så är det ändå himla svårt. Jag tycker Stockholm och alla kommuner har en skyldighet att bidra.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: LUF ?? FÖRST TAR VI MANHATTAN… Saga Bowallius (L), distriktso­rdförande för LUF Storstockh­olm, jämför på Twitter Danderyd med Manhattan.
FOTO: LUF FÖRST TAR VI MANHATTAN… Saga Bowallius (L), distriktso­rdförande för LUF Storstockh­olm, jämför på Twitter Danderyd med Manhattan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden