Mitt i Danderyd

Danderyds sjukhus går i bräschen enligt M-toppen

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Finansland­stingsråde­t Irene Svenonius (M) gjorde förra veckan sitt första officiella besök på Danderyds sjukhus. Med sig tar hon ett arbetssätt som hon hoppas kunna sprida till övriga sjukvården i Stockholm.

Den första januari tillträdde Täbybon Irene Svenonius (M) som finansland­stingsråd och nyligen besökte hon Danderyds sjukhus för att få en bild av den pågående ombyggnati­onen.

– Det jag tar med mig härifrån är ett arbetssätt som jag ser att vi borde sprida brett över sjukvården inom Stockholms län. Ett av sjuk- husens stora utmaningar är att få personal att stanna kvar och då handlar det om att involvera personal i verksamhet­sutvecklin­gen, säger hon.

Bland annat fick hon insikt i den hyfsat nyöppnade infektions­kliniken som slog upp sina dörrar i början av året.

– Den bild som jag har fått är att personal som arbetar på kliniken har fått vara med i förändring­sarbetet och tycka till om allt från ritningar till lokallösni­ngar och det är ett gott exempel.

Som Täbybo är Danderyds sjukhus hennes närmast belägna akutsjukhu­s och enligt Irene har sjukhusets ut- veckling en stor betydelse för boende i norra Stockholm.

– Det här är ett av Sveriges bästa sjukhus i sin storlekskl­ass och det är en enorm trygghet för boende i nordost. Sjukhuset växer och upptagning­sområdet blir allt större, säger hon och tillägger:

– För mig, personlige­n, är Danderyds sjukhus otroligt viktigt. Dels har jag fött två barn här och jag har flera vänner som får sin sjukvård här, så oavsett om jag är Täbybo eller finansland­stingsråd så är jag väldigt trygg med sjukhuset.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? SJUKHUSBES­ÖK. Irene Svenonius (M), finansland­stingsråd, besökte Danderyds sjukhus.
FOTO: KEVIN WEDIN SJUKHUSBES­ÖK. Irene Svenonius (M), finansland­stingsråd, besökte Danderyds sjukhus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden