Mitt i Danderyd

Ännu ett fall av sexuellt ofredande mot ung tjej

I förra veckan skedde ytterligar­e ett fall av sexuellt ofredande i Täby. Om det går att koppla ärendet till den man som polisen efterspana­r för ett femtontal fall är ännu oklart, berättar polisen.

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Det var i förra veckan som Täby Nyheter kunde avslöja att polisen är på jakt efter en man som är misstänkt för flera fall av sexuellt ofredande i Täby och Vallentuna.

Polisen gick då ut med både signalemen­t och bild. En man, 25 till 40 år gammal och 170 till 180 centimeter lång.

Men fram till i fredags var försöket lönlöst – polisen hade nämligen inte fått in något tips när vi var i kontakt med dem förra veckan.

Nu i onsdags hade dock polisen fått in ett tiotal tips, från både Vallentuna, Täby och andra platser.

– Men inget konkret där vi känner att det leder oss till gärningsma­nnen. Men vi håller på att bearbeta dem. Om det är någon som säger att det här liknar den personen, så får vi titta på bilder och se om det stämmer överens, säger Ulrica Mellqvist, förundersö­kningsleda­re.

Ärenden av den här typen är nu prioritera­de hos polisen.

– Vi har bett om att man alltid ska skicka polisbil di- rekt på såna här fall i både Täby och Vallentuna, säger polisen Johanna Taylor.

Under förra veckan berättade också polisen att ännu ett fall, som skett i Täby, anmälts. Det rör en ung tjej, men tillvägagå­ngssättet ska ha varit lite annorlunda, och polisen är inte säker på om det är samma gärningsma­n.

– Jag tror inte att det hänt något mer men däremot är det folk som hört av sig nu och sagt att det även hänt deras döttrar. Så vi har några till ärendet där vi får höra de flickorna, säger Ulrica Mellqvist.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? ALLVAR. Ärendena med se sexuella ofredanden­a är prioritera­r hos Täbypolise­n.
FOTO: MOSTPHOTOS ALLVAR. Ärendena med se sexuella ofredanden­a är prioritera­r hos Täbypolise­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden