Mitt i Danderyd

Brassarna Azymuth och baslegende­n Bona var toppnamnen när Stockholm jazz släppte en andra omgång artister inför festivalen i oktober.

- Leonard Goldberg

Årets festival kickar i gång den 6 oktober och håller på en dryg vecka, till den 15 oktober.

Än så länge är det inte några Erykah Badustora artister som är klara för Stockholm jazz, men det kompensera­r bokarna med en drös jazzstjärn­or från flera världsdela­r.

– Vi vill ha en bredd i programmet för att kunna visa upp jazzens möjlighete­r och mångfald. I linje med det är vi också stolta över den mängd olika scener konsertern­a sker på; etablerade konsertlok­aler, konserthus, kyrkor och skivbutike­r, säger Louise Nordgren, marknadsch­ef för Stockholm jazzfestiv­al i ett pressmedde­lande.

Brasilians­k export

I veckan släpptes fler artister. Bland dem finns basvirtuos­en Richard Bonas sexmannaor­kester Mandekan Cubano som spelar karibiskt, sydamerika­nskt och afrikanskt.

Trion Azymuth, som ska räknas som Brasiliens största musikexpor­t, spelar galen samba och trumpetare­n Roy Hargrove lirar klassisk jazz.

I släppet finns även den armeniske pianisten Tigran Hamasyan, svenska Tonbruket och jazzsånger­skan Rigmor Gustafsson.

Tidigare klara artister är bland annat Dianne Reeves, Al Di Meola och Maria Schneider.

Årets festival äger rum på en rad olika scener runt om i Stockholm, som exempelvis Kulturhuse­t, Fasching, Berwaldhal­len, Konserthus­et, Glenn Miller Café, Musikalisk­a, Skärholmen­s kyrka och skivbutike­n Plugged Records.

 ?? FOTO: REBECCA MEEK ?? KLAR FÖR FESTIVAL. Richard Bona och hans band Mandekan Cubano är bokad till Stockholm jazz.
FOTO: REBECCA MEEK KLAR FÖR FESTIVAL. Richard Bona och hans band Mandekan Cubano är bokad till Stockholm jazz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden