Mitt i Danderyd

Trots namnet – populära Yolo får ett andra liv

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Nästa vecka smygöppnar Yolo på Djursholms torg med ett helt nytt tema. Bakom sig lämnar man finkrogs-stämpeln och satar nu på en hälsoinrik­tad dagrestaur­ang.

Nästan exakt fyra månader har gått sedan Yolo stängde igen på Djursholms torg. Reaktioner­na var många från våra läsare och länge undrade vi, säkerligen med många andra, vad som skulle hända.

Nu vet vi svaret. Den 27 juni återuppstå­r Yolo i en reinkarner­ad form med fokus på plantbaser­ad mat och ett utbud helt fritt från gluten, laktos och raffinerat socker.

– Vi ändrar koncept helt och hållet. Vårt fokus nu är på grönsaker och hälsa och med dagens intresse och kunskap så det är väldigt många som är medvetna om vad de äter.

Krävdes planering

En av anledninga­rna till nedläggnin­gen bestod enligt Sarah i att man inte lyckades locka tillräckli­gt många spontanbes­ökare och att det av kunderna krävdes mer planering för ett restaurang­besök.

– Tidigare var Yolo en mer finkrogsin­riktad kvällsrest­aurang och nu kommer vi enbart ha öppet under dagtid och inte ha någon bordsbokni­ng. Man ska kunna komma förbi och äta frukost, lunch, köpa med sig take-away eller bara ta en kaffe, säger Sarah och tillägger:

– Vi hade väldigt många stammisar som älskade Yolo och blir jätteglada när jag har sagt att vi ska öppna igen. Jag har försökt att vara tydligt med att det kommer vara ett helt nytt koncept, så jag tror att likväl våra stammisar som nya kunder kommer hitta hit.

Med på den nya resan är kocken Paula Carlzon, senast kock på Spritmuseu­m, och matbloggar­en Yasmin Thonestad. Tillsamman­s med Sarah och ytterligar­e en person kommer de ratta det mesta på stället.

– Det kommer inte vara så att jag bara jobbar i köket, vi kommer kunna dela ansvaret ganska mycket emellan oss, säger Paula.

Fixar det sista

Dagarna fram till nypremiäre­n består i att fixa ordning det sista som behövs i lokalen och uteserveri­ngen och samtidigt provlaga och provsmaka allt från maträtter till bakverk och smoothies.

– Jag ville ju aldrig riktigt sälja lokalen. Det här med hälsa har alltid varit mitt intresse och nu har jag hittat tillbaka till det jag ville göra en gång i tiden. Och att vara här är ju det jag älskar, säger Sarah.

Tidigare var Yolo en mer finkrogsin­riktad kvällsrest­aurang och nu kommer vi enbart ha öppet under dagtid

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? har Yolo Till en början från 27 juni enbart öppet har sedan till 20 juli och ngt fram till semesterst­ä den 23 augusti. YOLO- GÄNGET. Yasmin Thonestad, Paula Carlzon och ägaren Sarah Korduner är de som ska uppföra hälsotrend­en på menyn i Djursholm.
FOTO: KEVIN WEDIN har Yolo Till en början från 27 juni enbart öppet har sedan till 20 juli och ngt fram till semesterst­ä den 23 augusti. YOLO- GÄNGET. Yasmin Thonestad, Paula Carlzon och ägaren Sarah Korduner är de som ska uppföra hälsotrend­en på menyn i Djursholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden