Mitt i Danderyd

Ett kryss två i Enebyberg – varje onsdag i 15 års tid

- Kevin Wedin

1, X eller 2 – det är en fråga som debatteras när tipsgubbar­na träffas i Enebyberg varje onsdag och snackar om fotboll...och om livet.

I lite drygt 15 år har de träffats, varje onsdag från klockan 11 till 13 på fiket vid Träffpunkt­en Enebyberg. De brukar vara mellan 15- 20 gubbar och så även under onsdagen då Danderyds Nyheter råkade springa in i gänget. Och vad gör de då? Har frågesport och tippar fotboll.

– Vi träffas och pratar om helgens matcher och hur man ska tippa i de kom- mande matcherna. Sen har vi en frågesport, idag var det Stockholms­frågor, säger Ove Sjöblom som varit med i alla år.

– En gång vann vi 275 000 kronor som vi då delade på.

För något som de allra flesta i tipsgänget delar är fotbollen. Dem är en stödföreni­ng åt Enebybergs IF och flera har varit eller är involverad­e i föreningen.

– Vi snackar lite om laget, hur det går och sen åker vi även med på bortamatch­er.

Flera känner varandra sen lång tid tillbaka och trots att det snackas fotboll så är det egentligen den sociala aspekten av att träffas som är det viktigaste.

– Ja, det är inget allvar i det här, det är bara socialt och trevligt. Du vet, gubbarna sitter och småljuger om sina bravader, säger Ove.

”Hålla igång mentalt”

En relativt ny ” medlem” i gänget är Lasse Johansson som tidigare bott i 35 år i Enebyberg. Nu pendlar han fem mil varje onsdag från Roslagen för att vara med.

– Det är ett trevligt avbrott i vardagen och bara roligt att träffa gamla vänner. Sen är det nyttigt att hålla igång mentalt.

 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? TIPPAR LUGNT. Ove Sjöholm (som tittar in i kameran) har varit med från första början och idag är de vanligtvis mellan 15-20 gubbar som dyker upp varje onsdag.
FOTO: KEVIN WEDIN TIPPAR LUGNT. Ove Sjöholm (som tittar in i kameran) har varit med från första början och idag är de vanligtvis mellan 15-20 gubbar som dyker upp varje onsdag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden