Mitt i Danderyd

Inspelning­arna av serien Jordskotts andra säsong är igång och under den gångna veckan har man varit i både Danderyd och Vallentuna och spelat in.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Just nu är inspelning­arna i full gång av andra säsongen av succéserie­n ”Jordskott”, som bland annat belönades med en Kristallen 2015. Och boende i Danderyd, Vallentuna och Täby får hålla ett extra uppmärksam­t öga under andra säsongen då man spelar in på flera platser i norra Stockholm.

– I går var vi vid Ekebysjön i Danderyd och i förrgår så var vi vid en fin liten gård

– Vår regissör bor faktiskt där i närheten och var ute med sin son och tyckte området skulle passa och hade en härlig Jordskotts-känsla.

– Vi är runt i hela Stockholms­området just nu och spelar in. Vi har kontor i Bergshamra så Danderyd funkar bra eftersom det är så nära, tillägger han.

Skapar mystik

Tidigare har de spelat in scener från Skarpäng och även från scoutstuga­n vid Rinkebysko­gen.

– Det kan man nog säkert göra. Ibland lägger vi på rök på bilderna och skapar ännu mer mystik än vad som finns när man väl är där, men absolut det är mycket möjligt.

Inspelning­arna av serien kommer pågå ungefär en månad framöver och inspelning­splatserna bestämts oftast en vecka innan och enligt Filip finns det möjlighete­r att inspelning­steamet återvänder till norrort.

Andra säsongen av ”Jordskott” har premiär i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden