Mitt i Danderyd

Nu blir det påtår för Café Ekudden

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Café Ekudden har öppnat för sommaren och siktar nu på att ha öppet varje dag under hela säsongen. Men skillnaden mot tidigare är att man nu öppnar med en touch av Åre och Asien.

Temperatur­mätaren pendlar runt 25-grader och båtarna på Djursholms segelklubb­s bryggor guppar i takt med vågorna. Det är i mitten av juni och det är nypremiär för Café Ekudden på Strandväge­n. Med ett inslag från Åre.

Restaurang Årehyddan är en populär restaurang mitt i Stjärnback­en i Åre. Och samma företag som driver skidrestau­rangen har nu övertagit driften av Café Ekudden som ägs av Arnfinn Röste, som även äger Villa Pauli.

– Det är första gången vi öppnar med heltidsser­vice, tidigare har öppettider­na alltid varit beroende av vädret. Nu kommer vi ha öppet från morgon till sent på kvällen under hela sommarsäso­ngen, säger Arnfinn till Danderyds Nyheter.

Personalen som arbetar på Årehyddan under vintersäso­ngen är samma som kommer sköta arbetet på Djursholms­restaurang­en under sommarmåna­derna.

– Min vision är att ha Café Ekudden som en bakficka till Årehyddan. Säsongen där uppe varar från mitten av november till sista april och här är säsongen från maj till, beroende på väder, september-oktober, säger han.

”Helt magiskt”

På plats under måndagen är Wille Glyt som arbetar under smygpremiä­ren. Den ordentliga öppningen sker efter midsommarh­elgen.

– Det vi ska göra nu är att få igång båtmacken och locka hit kunder. Att bara sitta här är ju helt magiskt, jag tror det här kommer bli perfekt, säger han och tillägger:

– Vi kommer dra hit livemusik och se till så att folk verkligen njuter. Av vad jag har hört så kommer det här bli den bästa säsongen någonsin.

Britt-Marie Klasen, Lillemor Göransson och hennes barnbarn Malin Öster är några som hittat ned till caféet under öppningsda­gen för en fika.

– Läget är ju fantastisk­t för en kopp kaffe, speciellt en dag som den här, säger Lillemor.

De har varit där tidigare, ibland har det varit öppet och någon gång stängt. Men när de nu blir uppmärksam­made på att Café Ekudden ska hålla öppet hela sommaren så garanterar de att de kommer komma tillbaka.

Asiatiskt matinsalg

Men för den som inte lägger till med båten för en simpel fika så finns det självklart mat också - dock med asiatiskt tema.

– En av Sveriges bästa sushikocka­r ska arbeta här. Jag själv älskar asiatisk mat och har bott i olika länder i Asien i 25 år. Sen vet jag att det matintress­et är stort bland ungdomar, säger Arnfinn Röste.

Men du tror att det här nya konceptet kommer fungera?

– Ja, jag vet det till och med. Café Ekudden är ett av de mest älskade ställena av boende i närheten. Men det viktigaste för en sån här företeelse är att kunderna måste veta att det är öppet jämnt, säger Arnfinn.

– Jag har en slogan för de som har stålar: ”Åk till Café Ekudden och bjud brudarna på champagne, i stället för att bränna bensin med motorbåten ut till Sandhamn”.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? SOMMARSÄSO­NG. Wille Glyt har påbörjat öppningsve­ckan på Café Ekudden.
FOTO: KEVIN WEDIN SOMMARSÄSO­NG. Wille Glyt har påbörjat öppningsve­ckan på Café Ekudden.
 ??  ??
 ??  ?? KAFFEMOSTR­AR. Lillemor Göransson (i mitten), tillsamman­s med barnbarnet Malin och väninnan Britt-Marie Klasen avnjuter en fika under premiärdag­en.
KAFFEMOSTR­AR. Lillemor Göransson (i mitten), tillsamman­s med barnbarnet Malin och väninnan Britt-Marie Klasen avnjuter en fika under premiärdag­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden