Mitt i Danderyd

Maskerat gäng rånade ung man i Djursholm

En kille i 18-årsåldern ska under natten till tisdagen blivit misshandla­d och rånad under en gångtunnel i Djursholms Ekeby. Förövarna ska ha varit 6-8 maskerade personer.

- Kevin Wedin

Strax efter klockan tre natten till tisdagen fick polisen samtal om att en person ska ha ropat på hjälp vid Djursholms Ekeby station. Men när polisen väl kom till stationen så hittade de ingen person men sökte vidare i området. Då kom de i kontakt med två män som berättade att deras kompis tidigare blivit utsatt för ett rån.

Polisen tog sig då till brottsoffr­et som berättade att ett gäng personer ska ha slagit och sparkat honom och även stulit hans mobiltelef­on och plånbok.

– Det är en kille i 18-årsåldern som var på väg hem från en fest och då har det börjat regna och han ska ha tagit skydd och ställde sig under en gångbro vid Djursholms Ekeby. När han står där blir han påhoppad, säger Jan Berlin, lokalpolis i Danderyd.

– Det kom ett gäng som hade maskerat sig, 6-8 personer, och slog ned honom och länsade hans fickor.

Finns det någon misstänkt?

– Vi har fått in anmälan men ingen person är frihetsber­övad. Jag har aldrig varit med om något sånt här tidigare i Danderyd, där ett helt gäng hoppar på en person.

Hur skadad blev brottsoffr­et?

– Han behövde inte ta sig till sjukhus utan kunde ta sig därifrån själv.

Vet ni om brottsoffr­et ska ha känt någon i gänget?

– Det ska han inte gjort, men sen var de också maskerade och hade dragit upp halsdukar över ansiktet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden