Mitt i Danderyd

Det var under torsdagskv­ällen som Olga fick ett samtal från en ung kvinna som sa sig ha hittat hennes bortsprung­na katt i Djursholm. Full av hopp begav hon sig iväg för att hämta sin vän. Men allt var en brutal bluff.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

För ungefär tre veckor sedan sprang Stocksunds­bon Olgas katt bort. Efter det har hon sökt hjälp via lokala Facebook- sidor och genom att hänga upp lappar runt om i kommunen.

Under torsdagskv­ällen förra veckan verkade det ske ett genombrott, då hon fick ett samtal från en ung kvinna som sa sig ha hittat elva månader gamla Petrovna. Kvinnan, eller tonåringen, som påstår sig ha hittat katten ber Olga att åka till Vendevägen där de kan mötas.

– Jag fick en adress på Vendevägen och säger till henne att jag åker på en gång. Jag sätter mig i bilen med min dotter och den här kvinnan ringer igen när vi sitter i bilen.

– Då säger hon: ” katten lider, hon blöder, jag klarar inte av att se och jag måste avliva henne”, säger Olga.

Kvinnan ska enligt Olga till en början ha pratat lugnt och sansat även om kvinnans utsaga lät ”sjuk”.

– När jag säger att vi är framme om tre minuter så börjar hon skrika hysteriskt: ”jag måste knäcka huvudet av henne, jag kan inte se hur hon lider. Jag har en motorsåg och ska såga av svansen och ge den till min son”, säger Olga.

Ringde polisen

Samtalet ska då ha brutits varpå kvinnan ringer upp Olga ytterligar­e en gång. Då har Olgas dotter ringt polisen som, enligt Olga, ska ha hört delar av samtalet.

– När hon ringer sista samtalet så säger hon ”fattar du inte att jag busringer?”.

wwOlga och hennes dotter är då framme vid adressen på Vendevägen, utan att hitta vare sig katt eller busringare­n.

När vi pratar med Olga under fredagseft­ermiddagen så är hon fortfarand­e skakad.

– Jag är chockad, jag tror inte det har sjunkit in ännu. Vi polisanmäl­de under morgonen och de tog emot min anmälan efter många om och men men det låter inte som att de kommer göra något åt det, säger Olga.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden