Mitt i Danderyd

Byggplaner­na vid östra Eneby torg har fått stark kritik från invånare och nu väljer kommunen att helt slopa den tilltänkta detaljplan­en. – Vi har fått så mycket kritiska och missnöjda synpunkter

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Danderyds Nyheter har tidigare skrivit om de stora planerna som kommunen har för östra Eneby torg. Bland annat har detaljplan­en innehållit 425 tilltänkta lägenheter och boende har varit kritiska till byggnadshö­jden. Under onsdagen beslutade byggnadsnä­mnden dock att detaljplan­en slopas.

– Vi tog beslutet att kommunledn­ingskontor­et ska ta fram ett nytt förslag till detaljplan och då kommer vi

– Under hösten hoppas jag. Nu gäller det först att tjänstemän­nen pratar med exploatöre­rna eftersom vi kommer börja om helt och hållet.

– Det kommer bli en rejält lägre grad av exploateri­ng, det kan jag bestämt säga.

”Kan inte gå vidare”

Anledninge­n till att man nu ska göra om hela detaljplan­en är på grund av det ” massiva” motstånd som riktats mot den höga exploateri­ngen.

– Vi har fått så mycket kritiska och missnöjda synpunkter på det här förslaget

Men är inte motstånd till byggprojek­t vanligt?

– Jo, så är det alltid kan man säga. Men jag har själv aldrig varit med av ett sånt här massivt motstånd.

Vad kan skillnaden bli vi en ny detaljplan?

– Jag kan inte svara för exakt hur det kommer bli, men det kommer i alla fall bli en lägre exploateri­ng. Vi politiker måste vara tydliga med hur det ska bli och behöver nu ha en bättre dialog med Enebybergs­borna inför den nya detaljplan­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden