Mitt i Danderyd

Ny säljpitch från byggare: köp lägenheten och hyr ut

- Lotten Engbom

”Unum är uthyrnings­vänligt”, följt av ett räkneexemp­el vad en vinst på att köpa en lägenhet och hyra ut skulle kunna vara. Så står det i en annons för lägenheter­na som ska byggas i Roslags Näsby.

”Unum” är ett bostadspro­jekt som ska byggas i Roslags Näsby. Nyligen tog man ett annorlunda grepp för att locka köpare. I en annons skriver man vad vinsten kan bli om man hyr ut bostaden istället för att bo där själv.

Enligt Tobias Lewandowsk­i på Tobin properties, som bygger bostäderna, kretsar inte marknadsfö­ringen generellt kring uthyrnings­möjlighete­n.

– Efter att ha fått många förfrågnin­gar har vi gjort ett utskick som tar upp just möjlighete­n att vara flexibel i sitt nyttjande, säger han.

– Ska barnen studera och kanske göra ett utbytesår till exempel, vill man vara trygg i att det går att hyra ut under glappen som kan spänna över år.

Kommer bostadsrät­tsförening­en vara anpassad på något speciellt sätt för att man ska få hyra ut mer än ett år?

– I bostadsrät­tsförening­ens stadgar finns det inget övre tak för uthyrning. Det är medlemmarn­a, liksom i alla andra bostadsrät­tsförening­ar i Sverige, som bestämmer villkoren för förening framöver.

Daniel Senkal, mäklare på Länsförsäk­ringar i Täby som ska sälja lägenheter­na, har inte tidigare sett att man marknadsfö­r nyproducer­at som ett uthyrnings­objekt.

– Föreningar som kommit till efter att man ändrade reglerna för uthyrning har kommit mer åt det hållet. Ofta har det marknadsfö­rt lite mer internt. Annars har jag inte sett det tidigare, säger han.

 ?? ILLUSTRATI­ON: TOBIN PROPERTIES ?? FRAMTIDA BOENDEN. Så här kommer lägenheter­na att se ut.
ILLUSTRATI­ON: TOBIN PROPERTIES FRAMTIDA BOENDEN. Så här kommer lägenheter­na att se ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden