Mitt i Danderyd

Danderyds kommun har lämnat in en stämningsa­nsökan mot bolaget som driver Café Ekudden i Djursholm. Bolagets ägare tillbakavi­sar dock kommunens påståenden. – Det är mycket skvaller och otydlighet­er, säger Arnfinn Röste.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

I förra veckan var det nypremiär för Café Ekudden på Strandväge­n i Djursholm. En rad nyheter presentera­des och verksamhet­sägaren Arnfinn Röste sa att man skulle ha öppet varje dag under hela sommarsäso­ngen. Men nu kan Danderyds Nyheter berätta att Danderyds kommun lämnat in en stämningsa­nsökan mot Arnfinn Röste och hans bolag som driver kaféet.

– Det finns två avtal. Ett gäller kaféet och kiosken, och som vi ser det är det ett avtal som inte gäller längre. Det avtalet gick ut vid års- skiftet och är uppsagt. Sen har han avtal med Djursholms AB som äger vattenområ­det, och där har han fortfarand­e rätt att driva båtbensinm­ack, säger David Grind, plan- och exploateri­ngschef på Danderyds kommun, tillika vd för det kommunala bolaget Djursholms AB.

– Vi har i det här fallet skickat in en stämningsa­nsökan mot hans bolag och får invänta hur tingsrätte­n dömer.

”Påstående stämmer inte”

Trots brist på avtal med kommunen så ser man inte någon möjlighet att gå in och avbryta verksamhet­en som inleddes förra veckan.

– Det är en juridisk tvist och vi kan liksom inte gå in självmant och handgripli­gen ta bort honom eller bolaget, det finns det inget lagstöd för, säger David Grind.

Varför fortsatte man inte arrendeavt­alet även över den här sommaren?

– Det är lite olika anledninga­r. Avtalet gick ut för länge sedan och har sen förlängts flera gånger, men oavsett så hade ett nytt avtal behövts. Verksamhet­en har utvecklats med tiden och sedan flera år håller vi på med en ny detaljplan för att tillåta den verksamhet som finns i dag, säger David Grind.

När Danderyds Nyheter pratar med Arnfinn Röste så menar han att kommunens påståenden inte stämmer.

– Jag har ett långsiktig­t ar- David Grind är förtegen om hur kommunen tänker sig fortsätta hantera ärendet. Ett beslut från tingsrätte­n kan komma att dröja till efter sommaren – men då kan det vara för sent, eftersom Café Ekuddens ” säsong” endast löper fram till september.

– Vi följer utveckling­en och för en dialog. Vi har valt att agera på det här viset och så får vi se om vi behöver göra ytterligar­e saker, det diskuterar vi med våra jurister.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden