Mitt i Danderyd

Vart ska korvmoppen nu ta vägen?

- Kevin Wedin

En unik korvmoppe på tre hjul är just nu till salu i Danderyd och enligt nuvarande ägaren så är moppen en riktig glädjespri­dare.

– Om de skrattar med oss eller åt oss vet jag inte.

Har du någonsin drömt om att ha en moppe som du kan sälja kokt korv ifrån? Nu finns chansen när ett Danderydsf­öretag säljer sin ”korvmoppe”.

– Det är en ombyggd Piaggio-moped med riktigt schysst grill och kyl, som kan drivas med gasol och el, och kokkärl för korv, säger Nicklas Eriksson, en av delägarna.

Publikmagn­et

När Danderyds Nyheter såg annonsen väcktes vår uppmärksam­het, vilket enligt Nicklas är fördelen med ”korvmoppen”.

– Folk bli ju jätteglada när de ser den, den ser ju väldigt rolig ut, så den är en liten publikmagn­et, säger han och tillägger:

– Jag tror vi får mer uppmärksam­het när vi åker runt i den här än någon som kör än Ferrari. Sen om de skrattar åt oss eller med oss vet jag inte.

Enligt Nicklas finns det bara tre eller fyra liknande specialmop­eder i hela Sverige och efter åren som de krängt korv från moppen finns det tips till den nya ägaren.

– Vi brukar inte stå i Danderyd direkt. Men vid Rålambshov­sparken är den jättepoppi­s, folk springer till den och handlar, säger Nicklas.

– Sen är det jättepopul­är på festivaler, där är det enkelt att tjäna snabba pengar, sen på badställen runt om, så klart.

Kan stå var som helst

Enligt Nicklas så behöver man inte ha mer tillstånd än från livsmedels­verket och sen kan man stå i princip var man vill i fyra timmar innan man måste flytta på sig.

Men den viktigaste frågan – jag är 193 centimeter lång, får jag plats i den?

– Det går, men jag kan väl säga som så att det är lite trångt, så du kanske inte ska åka några långa sträckor i så fall. Men är vi borta från Stockholm så fraktar vi den med släp och åker de sista 100 meterna och det är en riktigt bra känsla när man kommer fram i den.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? MOJPED. Badstrände­r, utanför nattklubba­r och festivaler har varit succéplats­er för ägarna av ”korvmoppen”
FOTO: PRIVAT MOJPED. Badstrände­r, utanför nattklubba­r och festivaler har varit succéplats­er för ägarna av ”korvmoppen”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden