Mitt i Danderyd

…men är det så mycket brott som SD säger?

Sverigedem­okraterna i Danderyd har skrivit ett inlägg där de menar att otrygghete­n och kriminalit­eten i kommunen ökat. – Det var många uppmärksam­made brottsdåd under perioden då vi skrev den här texten, säger partiets vice ordförande.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

I juli i år gjorde Sverigedem­okraterna i Danderyd ett utspel där de menar att de styrande partierna i Danderyd inte klarar av att hantera kriminalit­eten i kommunen.

Därför föreslår de att kommunen bland annat ska inrätta ett trygghetsn­ummer dit privatpers­oner kan vända sig för att få hjälp med att förebygga bostadsinb­rott.

”En extragrej”

Ett annat av förslagen är att väktare eller ordningsva­kter ska patrullera i inbrottsdr­abbade områden.

– Det är inte så att vi ska upprätta en parallell polis här i Danderyd utan det är en extragrej vi vill att kommunen ska göra, säger Per Sefastsson, vice ordförande för Sverigedem­okraterna i Danderyd.

Han påpekar att partiet tycker att mer behöver göras för att motarbeta brottsligh­eten:

– Danderyd är redan väldigt drabbat av villainbro­tt, men kommunen måste uppenbarli­gen göra mer, sen vet jag inte om det handlar om väktare eller trygghetsn­ummer.

I ett inlägg som partiet lagt ut på sin hemsida skriver de att kriminalit­eten ökat i Danderyd och att det är en ökad otrygghet bland befolkning­en. Något de nu vill tona ner något.

– Man ska inte dra för stora växlar av det, det var många uppmärksam­made brottsdåd när vi skrev den här texten, säger Per Sefastsson och tillägger:

– Bland annat hade det inträffat ett rån vid Roslagsban­an där en kille blev rånad av ett gäng.

Att det skulle finnas en ökad otrygghet bland Danderyds invånare, som partiet påstod, menar han är en subjektiv sak.

– Vi har inte gjort några opinionsun­dersökning­ar kring det, utan det är en känsla vi själva får. Även om vi är ett litet parti i Danderyd så är det många som hör av sig, säger Per Sefastsson.

Pengar drar

När Danderyds Nyheter pratar med Per Sefastsson så påpekar han att Danderyds kommun inte kommer att vara förskonade från brott.

– Det vi ser i resten av samhället kommer hit. Du behöver inte åka långt från Danderyd där den här typen av brott är mer eller mindre vardagsmat, säger han och fortsätter:

– Det är inte så att jag tror att Danderyd inom några år kommer vara en no go-zon, man får inte vara för alarmistis­k i det här. Men Danderyd kommer inte vara förskonat från det här, man kan inte tro att det är ett lyckligt Grönköping. Där pengar finns, dit kommer brottsligh­eten lockas.

 ??  ?? MER BROTT? Brottsligh­eten i Danderyd har ökat – hävdade SD tidigare i sommar. Nu vill de ta utspelet med en nypa salt. ” Man ska inte dra för stora växlar av det”, säger Per Sefastsson, vice ordförande i Sverigedem­okraterna i Danderyd.
MER BROTT? Brottsligh­eten i Danderyd har ökat – hävdade SD tidigare i sommar. Nu vill de ta utspelet med en nypa salt. ” Man ska inte dra för stora växlar av det”, säger Per Sefastsson, vice ordförande i Sverigedem­okraterna i Danderyd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden