Mitt i Danderyd

Nu har trädkapare åter varit i farten på kommunes mark

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Ett 15-tal träd på mark som ägs av Danderyds kommun har blivit saboterade. En granne rapportera­de skadegörel­sen till kommunen, som nu utreder händelsen.

När Jan Lindqvist kom hem till Inverness efter en vecka på Sicilien upptäckte han att omgivninge­n inte såg riktigt lika bra ut som innan han åkte. Både framför och bakom hans tomt hade någon kapat träd och brutit av grenar, på mark som ägs av Danderyds kommun.

– Någon har kapat träd, och inte så oerhört snyggt heller. Man har tagit bort grenar mitt på en ek, en ek är helt borta och några tallar har grenar upptill och nedtill men inte i mitten, säger Jan.

– Kanske ska man inte säga till alla sina grannar att man åker på semester. Personen som gjort det här har skitit högaktning­sfullt i hur det ser ut för mig. Men vad ska man göra, det går inte att limma tillbaka direkt.

Nere vid sin garageport hade Jan tidigare en gran som var cirka en och en halv meter. Den är nu kapad till hälften.

– Folk tror ju att jag är en idiot som har kapat en halv julgran, det är riktigt tråkigt, säger Jan.

Danderyds kommuns stadsträdg­årdsmästar­e Karin Almén är på semester och inte anträffbar men enligt Jan Lindqvist har kommunen varit på plats och utvärderar det inträffade.

– De har konstatera­t att det är kommunen och endast kommunen som röjer på sin egen mark. Tydligen är det ett vanligt förekomman­de problem här i Danderyd, säger Jan Lindqvist.

Folk tror ju att jag är en idiot som har kapat en halv julgran, det är riktigt tråkigt.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SKÖVLAT. Så här såg det ut utanför tomten när Jan Lindqvist kom hem från semestern.
FOTO: PRIVAT SKÖVLAT. Så här såg det ut utanför tomten när Jan Lindqvist kom hem från semestern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden