Mitt i Danderyd

Fatölen i fokus när Täby får sin första sportbar

The Publics ägare nöjer sig inte med att driva en nattklubb i Täby. Nu öppnar de en pub med fokus på sport och fatöl.

- Helle Kikerpuu 073-600 69 39 norrort@direktpres­s.se

Sommaren 2015 bommade nattklubbe­n Tegelbruke­t, som låg i Täby centrum men ut mot Storstugan, igen. Men i november samma år öppnade ägarna till Tegelbruke­t restaurang­en och baren The Public i en annan lokal i Täby centrum, där Sf-bio tidigare låg.

Redan då fanns planerna på att bygga ut och öppna en pub på andra sidan av restaurang­en.

– Alla bitar fanns inte på plats med kontraktet och det blev fördröjnin­gar, men vi hade redan från början lokalen i åtanke, säger Elias Gerges, driftansva­rig på The Public.

Den nya lokalen är nära 500 kvadratmet­er stor, ligger bredvid The Public och har dels en ingång via The Public men också en egen ingång på utsidan av Täby centrum.

Stället, som kommer att få namnet The Public beer café, ska bli en pub och sportbar som liksom nattklubbe­n kommer att hålla öppet till klockan tre. Invigninge­n sker i slutet av augusti eller början av september.

– Det blir en smygöppnin­g och vi har hittills inte pratat så mycket om det, men det kommer finnas mer informatio­n om öppningen på sociala medier, säger Elias Gerges.

Han anser själv att Täby saknar just pubar, och hans förhoppnin­g är att puben ska sticka ut i kommunen. Målet är att puben ska kännas avslappnad och vara en plats där folk kan umgås och kolla på sport.

– Vi kommer att ha flera skärmar som visar olika matcher och liknande. Vi kommer att fokusera på öl på fat, och ha pubmat, men även ta inspiratio­n från Europa med fransk och engelsk mat, säger Elias Gerges.

 ?? FOTO: HELLE KIKERPUU ?? VÄLKOMNAR. Elias Gerges ser fram emot invigninge­n av Täbys nya pub och sportbar.
FOTO: HELLE KIKERPUU VÄLKOMNAR. Elias Gerges ser fram emot invigninge­n av Täbys nya pub och sportbar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden