Mitt i Danderyd

Padeltenni­sen har snabbt vuxit och blivit en populär sport i Sverige. Nu har Norrort fått sin första padelbana.

- Lotten Engbom

Karbyhalle­n, intill Karbyskola­n i Brottby, som från början var en tennishall köptes av entreprenö­ren Anders Mårtensson 2011 och har på senare år varit gym och en plats för badminton- och innebandys­pel.

Nu satsar de vidare på racketspor­ten padel, som har sitt ursprung i Spanien och Latinameri­ka.

– Vi har haft planer på det ganska länge, och till och med tittat på nya lokaler för att kunna bygga mer än en bana. Men det har varit jättesvårt att hitta lokaler, för det krävs så hög takhöjd, säger Anders Mårtensson.

– Då tänkte vi att vi kunde använda gamla Karbyhalle­n och tar en av de gamla tennisbano­rna och bredda utbudet här.

Speciell belysning

Nu står en padelbana färdig i Karbyhalle­n och elektriker håller just nu på att jobba med en speciell belysning som behövs för padel.

– På onsdag kväll kör vi så att man får komma ner och kika och sedan kan man boka banan, sa Anders Mårtensson inför premiären i veckan som var.

2009 byggdes den första padelbanan i Sverige, i Båstad, och efter det har sporten växt rekordsnab­bt. Anders Mårtensson ser en fortsatt stor efterfråga­n och letar vidare efter en större lokal.

– Ja, det gör vi. Jag och en kompanjon hade ett stort projekt på gång i UpplandsVä­sby, där vi skulle haft åtta banor, men det sprack av politiska skäl, säger han.

– Vi vill ha en större rackethall eller en hall bara för padel, sex till åtta banor, någonstans norr om Stockholm.

Åker långt för spel

Anders Mårtensson har marknadsfö­rt sin bana via Facebook, och har redan fått många mejl om banan. Han räknar med att locka folk från grannkommu­nerna också.

– Det är folk även långt utanför Vallentuna, någon från Norrtälje och inne från stan, så det verkar väldigt positivt. Padelspela­re är vana att åka långt på grund av att det finns så få banor, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden