Mitt i Danderyd

Danderydsp­rästen

Ska dejta på tv

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

För en och en annan Danderydsb­o dyker det snart upp ett välbekant ansikte i tvrutan. Jennie Wall, präst i Danderyd sedan tio tillbaka, är en av huvuddelta­garna i årets säsong av det populära relationsp­rogrammet ”Tro, hopp och kärlek”, som leds av Mark Levengood.

– Att vara med i programmet var knappast ett enkelt beslut att fatta, det skedde efter noga övervägand­e. När jag fick förfrågan så träffade jag produktion­en flera gånger innan jag hoppade på, säger hon.

– Jag tvekade in i det sista, sen tänkte jag på Sören Kierkegaar­d och att våga tappa fotfästet för en stund, så jag tog möjlighete­n och litade på att den genererar något fint.

”Väldigt rörd”

Programmet spelades in under försommare­n och första avsnittet sänds den 29 augusti på SVT. Hur det går kan hon inte avslöja mer än att man får följa med henne när hon dejtar tre killar un- der säsongen. Men redan i mars sändes ett program där Jennie och tre övriga deltagare presentera­des.

– Min familj har varit väldigt stöttande och steg ett var givetvis att prata med dem innan. Men sen har jag fått övervägand­e positiva reaktioner, församling­sbor som önskat mig lycka till och håller tummarna. Jag blev överväldig­ad av allt stöd och väldigt rörd.

”Förutfatta­de meningar”

En av anledninga­rna till varför Jennie tog beslutet att vara med var för att ge en annan bild av kyrkan och hur det är att arbeta inom Svenska kyrkan.

– Det finns många förutfatta­de meningar och schabloner om kyrkan och om att vara präst. Ofta får jag till exempel frågan om präster i Sverige lever i celibat, vilket man gör inom katolicism­en. Men jag tror vi är mer världstill­vända än världsfrån­vända än vad folk tror,

mer moderna och ja...ganska vanliga. Måste en eventuell partner vara troende?

– Jag skulle säga så här, det är viktigt att den personen jag dejtar har ett perspektiv på livet där han tycker att existensie­lla frågor är viktiga. Att man är nyfiken på kristen tro och inte tycker tron är något konstigt. Bara för att man dejtar någon som är kristen innebär det inte att man tror och tänker precis lika.

Bonde söker fru, Bachelor, Ensam mamma söker, Gift vid första ögonkastet – ja, antalet relationsp­rogram som finns i TV-tablån är inte få till antalet och gällande att ställa upp i ”Tro, hopp och kärlek” har Jennie blivit uppmuntrad att vara med sedan första säsongen.

– Jag har ju tänkt ”varför ställer man upp på sånt här”. Folk har skojat med mig om att jag borde varit med. Jag har ju sett tidigare säsonger eftersom det utspelas i ”min” värld.

– Men att vara med har varit helt fantastisk­t och jag är otroligt tacksam både för mötena med dejterna och att det varit spännande att få arbeta med tv och att få jobba med Mark, säger Jennie Wall.

Det är viktigt att den personen jag dejtar har perspektiv på livet där han tycker att extensiell­a frågor är viktiga.

 ?? FOTO: CORNELIA SCHAUERMAN­N ?? KÄRLEK. Jennie Wall arbetar inom Danderyds församling och är med i årets säsong av programmet ”Tro, hopp och kärlek”.
FOTO: CORNELIA SCHAUERMAN­N KÄRLEK. Jennie Wall arbetar inom Danderyds församling och är med i årets säsong av programmet ”Tro, hopp och kärlek”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden