Mitt i Danderyd

Byggnation­en av busstorget går framåt: ”Har blivit bättre”

Busstorget i Mörby centrum har det senaste året genomgått en rad förändring­ar. Nu har centrumet fått ytterligar­e parkerings­platser i väntan på det nya garaget.

- Kevin Wedin kevin.wedin@direktpres­s.se

Parkerings­frågan har varit ett ständigt diskussion­sämne under tiden som Mörby centrum sakta men säkert förvandlas till det som ska bli Danderyds centrum. Arbetet med det nya parkerings­huset löper på och väntas vara klart efter årsskiftet.

Nu har ett 30-tal parkerings­platser färdigstäl­lts vid det nya busstorget.

– Det var faktiskt här om dagen som jag såg att det var fullt med bilar på den nya parkeringe­n, så det var ju en positiv överraskni­ng faktiskt, säger Anita Sandell, som bor i närheten.

Sedan en tid tillbaka är även cykelparke­ringen, på det nya busstorget, med 550 cykelplats­er färdig.

– Vi var lite skeptiska i början, men nu ser man ju att här är det fullt med cyklar. Och det var ju väldigt trångt förut. Så det har verkligen blivit bättre, jag trodde inte det skulle bli så här bra, säger Anita Sandell.

Enligt Håkan Larsson, centrumche­f för Mörby centrum, kommer de 30-talet parkerings­platserna finnas kvar i några år, fram till dess att Skandia ska bygga paviljonge­r på platsen.

– Sen har man även byggt en sittmiljö precis utanför centrumet, säger Håkan Larsson och tillägger:

– Men vi inväntar egentligen att parkerings­huset ska stå klart, vilket sker en bit efter årsskiftet. Sedan kommer även parkerings­platserna vid södra kontorshus­et att återställa­s, där det blir några fler platser än tidigare.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? REAKTION. Anita Sandell är positivt överraskad över resultatet efter ombyggnati­onen kring busstorget i Mörby centrum.
FOTO: KEVIN WEDIN REAKTION. Anita Sandell är positivt överraskad över resultatet efter ombyggnati­onen kring busstorget i Mörby centrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden