Mitt i Danderyd

Är det här Stockholms bästa hamburgare? Det tycker Londonbase­rade Street Feast som har bjudit in krogen Barrels att represente­ra Stockholm på en internatio­nell hamburgerf­est.

- Clarence Frenker

Den 24 augusti går den internatio­nella hamburgerf­esten National Burger Day av stapeln i London. Då ska 25 av och världens främsta hamburgera­ktörer visa upp sina flaggskepp­sburgare och bland dessa finns även en Stockholms­krog på plats.

Restaurang­en Barrels, som har restaurang­er i Gamla stan och i City, har valts ut att delta i eventet och kommer därmed represente­ra Stockholms hamburgers­cen.

– Vi känner oss förstås väldigt hedrade. Det betyder verkligen något för oss och visar att vi gör någonting rätt, säger Sharam Zeraatkar, en av delägarna.

Förberedel­serna pågår nu för fullt. Bland annat har en speciell signaturbu­rgare tagits fram som ska serveras som en 90 grams “slider”.

– Den kommer att heta ”Straight outta STHLM” och är enligt oss den ultimata burgaren, säger Sharam Zeraatkar.

Enligt Sharam Zeraatkar är nyckeln till en bra burgare att hålla den enkel. Och bra råvaror.

– Håll det simpelt så blir det bra. Det går inte att fuska i något led. Allt bygger på kvaliteten och enkelheten, säger han.

Just råvarorna har varit en nöt för restaurang­en att knäcka inför festivalen.

– Det tog oss lång tid innan vi kom på hur vi skulle få över våra produkter till London. Men nu är det löst och vi kunde därför tacka ja, säger Sharam Zeraatkar. Hur viktigt är svenska råvaror? – Väldigt viktigt. Generellt har hamburgare från Sverige och Stockholm väldigt hög standard jämfört med internatio­nellt.

 ??  ?? BURGARMUMS. Ingrid Thalberg, restaurang­chef Gamla Stan, och Johan Thor, ölexpert, som kommer att vara med på plats under marknaden.
BURGARMUMS. Ingrid Thalberg, restaurang­chef Gamla Stan, och Johan Thor, ölexpert, som kommer att vara med på plats under marknaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden