Mitt i Danderyd

Massivt intresse för lägenhet i ”Sagoslotte­t”

Ett eget tornrum i en av Danderyds och Stocksunds mest häpnadsväc­kande fastighete­r – ja, den chansen finns nu. – Intresset har varit väldigt stort, säger mäklaren.

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

Villa Hexa i Stocksund stod färdigt 1902 och klassas idag av Danderyds kommun som ”omistlig”. Idag är det tidigare enfamiljsh­uset uppdelat i fyra lägenheter och den största av lägenheter­na är nu till salu. Med utgångspri­s på 14 miljoner.

– Det är såklart en väldigt speciell bostad. Den är en kombinatio­n av villa, radhus, i en liten bostadsrät­tsförening. Och det är väldigt sällan som något liknande är ute på marknaden, säger Sofia Elfsson Da Costa, mäklare på Eklund Stockholm New York som säljer bostaden.

– Det är en av Danderyds mest spektakulä­ra bostäder som finns på marknaden.

Lägenheten är på fem rum och strax under 150 kvadratmet­er och består av tre våningar.

– Allra högst upp i huset så har man ett superhäfti­gt tornrum med fönster runt så man får 180 graders utsikt över Danderyd. Det här är en av de högsta fastighete­rna, säger Sofia och tillägger:

– Intresset har varit väldigt stort i och med att det är en känd fastighet, många är nyfikna.

Och angående namnet ”Villa Hexa” så sägs det härröra från att man tyckte att byggnaden liknade ett spökslott. En annan möjlig koppling är att att man lånat ordet ”hexa” från grekiskan, talet sex som en sifferlek i och med att huset, när det byggdes låg på tomtnummer 36 vid dåvarande Ringvägen/ Thorsvägen.

 ??  ??
 ?? FOTO: EKLUND STOCKHOLM NEW YORK ?? EGET TORNRUM. Huset ligger på Bergstigen 25 i Stocksund.
FOTO: EKLUND STOCKHOLM NEW YORK EGET TORNRUM. Huset ligger på Bergstigen 25 i Stocksund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden