Mitt i Danderyd

Danderydsb­orna: Så håller vi liv i sommaren

-

FIKA PÅ DJURSHOLMS TORG

– Sommaren som årstid känns inte slut, även om sommarlove­t är det. Min pappa brukar ha på sig shorts och T-shirt och låtsas som att det är fint väder året runt, säger Richard Ivemark och tillägger:

– Man får passa på att vara ute, eventuellt åka ut med båten.

NJUTA PÅ EN BÄNK VID STRANDVÄGE­N

I jakt på att sommaren fortfarand­e lever i allra högsta grad så hittade vi 85-årige Göran Igemo på en bänk vid Stranvägen i Djursholm. Och med solglasögo­n på och en pipa i mun så välkomnar han hösten som han tror kommer bli fin.

– I fjol hade jag pelargoner­na ute till november, det var en riktigt fin höst och jag tror den blir bra i år med. Jag tror årstiderna förskjuts lite, säger han.

Han berättar vidare att han inte varit iväg någonstans under sommaren och att det oftast har blivit någon timme på bänken under sommarmåna­derna.

– Det är ju trevligt att se båtlivet när det är igång. Så jag sitter här och filosofera­r och pipan är mitt signum, det är ju nästan ingen som röker pipa längre, säger han.

BAD I ÖSBYSJÖN

Som ett sista tecken på att augusti tillhör sommaren och inte hösten så beger vi oss till Ösbysjön där vi hittar vännerna Katharina, Vlad och Felix som njuter i den 20-gradiga värmen.

– Sommaren är knappas över när det är en sån här dag, säger Felix.

– För mig känns inte september som en sommarmåna­d, så då kan man väl inte säga att det är sommar riktigt. Men det är väl höst när man känner att man inte riktigt orkar lika mycket eller vill gå ut på kvällen, säger Katharina.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden