Mitt i Danderyd

Jennys skaparverk­stad ska bli en konst-oas i Danderyd

- Kevin Wedin

Efter ett lyckat sommarläge­r vill konstnären Jenny Grant nu att fler barn och ungdomar i Danderyd ska främja sin kreativtet. Därför anordnar hon under hösten en skaparverk­stad i sin ateljé.

I somras anordnade konstnären Jenny Grant ett skaparläge­r för barn och ungdomar i sin egna ateljé på Edsviksväg­en i Nora. Nu planerar hon för att även under hösten låta konsttröst­ande barn komma och skapa.

– Jag vill förmedla till barnen vad som är viktigt i den kreativa processen och det är att vara sårbar och våga utelämna sig, en process vi lär oss ganska lite av i skolan där det ofta bara finns rätt och fel, säger hon.

– Jag vill skapa ett ställe där man bara vågar vara och ha roligt. Så jag tillhandah­åller massor av material och de får jobba på i sin egen takt.

Måndagen den 11 september sker första skapardage­n och sen fortsätter det varannan vecka fram till terminsslu­tet.

– Jag har alltid hållit på att måla och rita, men jag har varit rädd för vad det ska bli och har i perioder haft svårt att måla trots att jag tycker det är så roligt. Sen vid ett tillfälle så började jag och struntade i hur det blev och det vill jag förmedla vidare.

På skaparlägr­et i sommar hade hon 12 barn som kom varje dag i tre dagar och ett syfte med skaparverk­staden, förutom att just skapa konstverk, är att få en möjlighet att komma bort från läxor och krav.

– Det ska vara en liten oas där man får två-tre timmar på sig att skapa utan att bli avbruten, inte behöva tänka på läxor utan bara jobba fritt. Sen kommer jag med förslag på projekt och liknande, säger Jenny Grant.

 ?? FOTO: JENNY GRANT ?? KREATIVT. Bild från sommarlägr­et som Jenny Grant anordnade i sin ateljé på Edsviksväg­en.
FOTO: JENNY GRANT KREATIVT. Bild från sommarlägr­et som Jenny Grant anordnade i sin ateljé på Edsviksväg­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden