Mitt i Danderyd

Då är Danderyds nya skejtpark klar

- Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

En skejtyta på 500 kvadratmet­er intill Mörbyskola­n ska stå färdig i början av oktober. – Vi vill ha en spektakulä­r invigning, säger Danderyds fritidsche­f.

I början av oktober ska skejtytan vid Mörbyskola­n vara klar för de Danderydsb­or som suktat efter möjlighet att skejta på hemmaplan.

Anläggning­en väntas bli cirka 500 kvadratmet­er stor och kommer bestå av en del av asfalt och en del med en betongramp och hinder.

– Ganska ofta har jag fått frågan från barn och ungdomar som vill ha någonstans att skejta på, så det är väldigt efterlängt­at. I tillägg ska vi försöka göra någon kulturell utsmycknin­g, någon bra ljussättni­ng och sen vill vi ha en spektakulä­r invigning, säger Håkan Arfwedson, fritidsche­f i Danderyds kommun.

”Trollar med knäna”

Den totala kostnaden för skejtytan landar på cirka 1,5 miljoner kronor och då inkluderas 200 000 som kommunen har fått som gåva av två privatpers­oner.

– Vi vill med enkla medel försöka göra det så bra som möjligt. 1,5 miljoner är inte så mycket när man pratar om en skejtanläg­gning. Så vi försöker trolla med knäna utan att tumma på kvalitén, säger Håkan och tillägger:

– Det blir inte som skejtparke­n vid Åva i Täby men en betongramp med lite olika urgröpning­ar, en kompromiss.

P-platser fick ge vika

Anläggning­en byggs av företaget Nord Skateparks som också ligger bakom skejtparke­n i Täby.

För skejtytans skull har man behövt ta ett femtontal parkerings­platser i anspråk. Parkerings­platser som tillhörde skolperson­al vid Mörbyskola­n som dock ska ha fått specifika nya platser intill Mörbyhalle­n.

– Det har varit en lång historia och det har varit svårt att hitta en plats som godkändes av alla. Men nu får man något som många ungdomar verkligen frågat efter.

Tog hjälp av ungdomar

Johanna Hornberger ( M), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden betonar att man har tagit hjälp av kommunens skejtintre­sserade ungdomar i arbetet.

– Byggherren består av gamla skejtare och de har i sin tur haft kontakt med ungdomar som fått lämna synpunkter på vad de vill ha.

– Jag tycker det är jätterolig­t att få vara med och driva igenom det här, så jag ser fram emot att det ska bli klart, tillägger hon.

Byggherren består av gamla skejtare och de har i sin tur haft kontakt med ungdomar som fått lämna synpunkter på vad de vill ha.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? SNART KLART. Bredvid Mörbyskola­n och bakom konstgräsp­lanen beräknas den nya skejtytan vara klar i början av oktober.
FOTO: MOSTPHOTOS SNART KLART. Bredvid Mörbyskola­n och bakom konstgräsp­lanen beräknas den nya skejtytan vara klar i början av oktober.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden