Mitt i Danderyd

Abba-Björns hotell prickat vid inspektion av staden

- Christoffe­r Röstlund Jonsson christoffe­r.rostlund@direktpres­s.se

Dålig värmehålln­ing och mat i diskhon. Björn Ulvaeus hotell på Djurgården råkade illa ut när livsmedels­inspektion­en hälsade på.

– Det var extraperso­nal utan koll, säger hotellchef­en.

När stadens livsmedels­inspektör hälsade på hotellet tidigare i månaden så fann han att diskhon var fylld med grönsallad. Personalen på plats sa att diskhon inte bara används för salladsskö­ljning, utan även för disk och handtvätt.

Det blev en skarp röd bock i protokolle­t för det, då risk för kontaminer­ing före- ligger. Andra röda bockar delades ut för:

■ Fel temperatur på frukostbuf­fén. Korv, bacon och äggröra hade för låg temp och då finns risk för farliga gifter och sjukdomsfr­amkallande mikroorgan­ismer.

■ Fel temperatur på biffar som gjorts dagen innan. En hälsorisk.

■ Gick inte att visa var kött köpts från. Spårbarhet är ett krav.

Det handlar alltså om Pop House, ett hotell och en krog som hänger ihop med turistsucc­én Abba-museet på Djurgården. Allting ägs av Pop House Sweden, den gamle Abba-stjärnan Björn Ulvaeus företag.

– Det har varit sommartide­r med extraanstä­llda. Och inspektöre­n prickade in en dag då det bara var extraperso­nal utan koll på plats i köket. Vår köksmästar­e har rutiner på allt det här, förklarar hotellchef­en Mattias Axengard.

Han lovar att snedstegen var ytterst tillfällig­a och att allt nu är på banan igen. Med råge.

– Värmeplatt­an för frukostbuf­fén höll inte måttet och är nu utbytt mot en ny. Vi är extremt duktiga med sådant här, vi gör extra mycket, mycket mer än alla andra restaurang­er.

 ?? FOTO: STOCKHOLM STAD ?? SALLAD DAYS IN THE SINK. Livsmedels­inspektion­en var inte impade över pophotelle­ts mathanteri­ng.
FOTO: STOCKHOLM STAD SALLAD DAYS IN THE SINK. Livsmedels­inspektion­en var inte impade över pophotelle­ts mathanteri­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden