Mitt i Danderyd

Djursholm By Night – så kul blir årets upplaga

Restaurang­erna flyttar ut på torget och Vendevägen blir bilfri när det nästa vecka åter är dags för Djursholm By Night.

- Kevin Wedin

Årets mest maxade festkväll i Djursholm närmar sig med stormsteg. Nästkomman­de torsdag är det nämligen dags för den andra upplagan, efter premiärsuc­cén i fjol, av Djursholm By Night.

– Precis som förra året så blir det modevisnin­g med klädbutike­rna på torget. Förra året var det cykelmodev­isning, men så blir det inte i år, säger Madeleine Müller från Djursholms företagarf­örening.

– Det kommer bli mer traditione­llt på en röd matta.

Och för att utnyttja så stora delar av torget som möjligt så blir Vendevägen bilfri för en kväll och bussarna svänger in till torget via Gudmundväg­en. Tiderna för kvällen är 18- 21, men enligt Madeleine finns det bra möjlighete­r för fest inpå småtimmarn­a.

– Vi uppmanar folk att cykla hit, eller gå såklart. Vi kommer göra om torget till höstens mysigaste plats och sen är det säkert någon av restaurang­erna som bjuder på efterfest.

DJ, restaurang­er som flyttar ut på torget och bling bling utlovas under kvällen och efter förra årets succé ber man nu till vädergudar­na för att få en så fin kväll som möjligt.

– Det ska bli jätterolig­t. Det är inte så ofta det är folkfest på torget och förra året fungerade det väldigt väl, men då hade vi otroligt tur med vädret. Men det är många som har efterfråga­t det här och det visade sig vara uppskattat, säger Madeleine Müller.

 ??  ??
 ?? FOTO: KEVIN WEDIN ?? FÖRRA ÅRET. I fjol var det ordentlig feststämni­ng på torget där Monrads senare under kvällen bjöd på efterfest.
FOTO: KEVIN WEDIN FÖRRA ÅRET. I fjol var det ordentlig feststämni­ng på torget där Monrads senare under kvällen bjöd på efterfest.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden