Mitt i Danderyd

Lisas galna mål: Springa i 24 timmar

- DANDERYD Kevin Wedin 073-600 69 38 kevin.wedin@direktpres­s.se

På skidor, på hojen och i löparskorn­a har Danderydsb­on Lisa Norén tagit sig runt Vasaloppet tre gånger under 2017. Nu funderar hon på fjällopp och att springa 24 timmar i sträck.

136 försökte men bara 121 lyckades. Enebybergs­bon Lisa Norén var en av de som förra helgen genomförde en komplett Vasaloppst­rippel när hon sprang Ultravasan.

– Det som drivit mig är en nyfikenhet och att pusha mig lite grann och se hur min kropp reagerar över att åka skidor, springa och nu cykla, säger hon.

Vasaloppst­rippeln innebär att deltagarna åker det klassiska Vasaloppet på skidor och under sommaren både springer och cyklar den 90 kilometer långa sträckan. Och allt måste ske under samma kalenderår.

Trots att Lisa beskriver sig som enbart en motionär så springer hon alltid i Enebybergs IF:s lila färger, en förening hon varit involverad i sedan hon var sju år gammal.

– Jag är bara en hobbyamatö­r, en tvåbarnsma­mma som tränar ett par gånger i veckan, säger Lisa, som även är med och driver löpsektion­en i ”Berget”.

Det är inte första gången som hon springer eller skidar sig igenom Vasaloppet, men cyklingen var något helt nytt.

– Jag är inte van vid att cykla och det som var värst var nog den mentala anspänning­en. Jag såg en del olyckor och kände mig lite otrygg. Men det var ändå roligt och ett bra engagemang, säger hon.

Men det var nu i helgen, när hon sprang de 90 kilometern­a, som hon kunde bocka av Vasaloppst­rippeln.

– Det var väldigt tufft väder, skyfall under delar av taget och jag har heller inte kunnat träna så mycket i sommar. Men jag gick ut långsamt och det gick bra.

– Jag tränar och deltar i sånt som jag är nyfiken på. Kan jag springa 90 kilometer borde jag kunna springa 100. Det finns en del roliga fjällopp i alperna som vore häftigt. Sen vore det kul att testa att springa i 24 timmar, säger Lisa Norén.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TRIUMF. Lisa Norén, som till vardags arbetar som läkare, genomförde förra helgen det sista delmoment för en Vasaloppst­rippel. Nu siktar hon redan mot det nya målet- Springa i 24 timmars i sträck.
FOTO: PRIVAT TRIUMF. Lisa Norén, som till vardags arbetar som läkare, genomförde förra helgen det sista delmoment för en Vasaloppst­rippel. Nu siktar hon redan mot det nya målet- Springa i 24 timmars i sträck.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden