Mitt i Danderyd

Så lätt är det att ha egen helikopter

- Lotten Engbom norrort@direktpres­s.se

Att äga en helikopter är kanske en dröm för många, och i Danderyd verkar det finnas flera som äger en. Vi ställde frågan alla undrar: hur krångligt är det egentligen att skaffa en egen helikopter?

Göran Wennergren, vd på på Scandinavi­an Helikopter center, poängterar att det inte är en särskilt stor efterfråga­n på helikoptra­r överlag.

– Men vi har sålt ett par helikoptra­r i år, så det har varit lite mer än vanligt. Vi säljer oftast till privatpers­oner eller mindre bolag. Vi har väl haft kunder från Danderyd, många är från Stockholms­trakten, säger han.

– En kille som hörde av sig och ville köpa en helikopter för att han hade 26 företag att besöka, han körde 15 000 mil om året, då måste man bo i bilen. Då sparade han massa tid med en helikopter. Det andra är privatflyg­are som tycker att det vore kul med en helikopter.

Varför tror du att efterfråga­n är större nu?

– Det är väl lite bättre tider. Det är väldigt styrt av allmänna ekonomiska läget. En köpare hos oss är oftast någon som gått på vår flygskola och sen köper en helikopter. Ofta är det egna företagare som tjänat ihop en slant och vill göra något kul, säger Göran Wennergren.

”Som att cykla”

En person i Danderyd som slagit till på en egen helikopter menar att det inte är så svårt som det låter.

– Det är ungefär lika krångligt som att köpa en bil, så inte särskilt krångligt alls. Man kan köpa en helikopter från en miljon upp till 50 miljoner, säger Djursholms­bon, som önskar att vara anonym.

– Och bensin kostar ungefär som vanligt, men det som är dyrt är underhåll, service och underhåll.

Helikopter­ägaren flyger själv, efter att ha gått en teorikurs på sex till åtta månader och sedan tagit flyglektio­ner. Inte heller att fl yga helikopter­n ska vara så komplicera­t.

– Det är ungefär som att lära sig att cykla, helt omöjligt i början men när man väl lärt sig är det inte särskilt svårt.

Behöver bara plan yta

Några problem att få till en landningsb­ana på tomten är det inte heller, för det behövs ingen plattform.

– Man kan landa på en gräsmatta bara. Det enda som behövs är en plan yta.

Själv flyger Djursholms­bon några gånger i veckan, mer på sommaren, mindre på vintern. Och mest ute i skärgården. Vad han vet är han ensam att ha helikopter på sin gata. Hur vanligt det är att ha egen helikopter vet hen inte.

– Jag vet inte vad man jämför med. Det är väl inte jättevanli­gt, men om man själv går och köper en viss typ av bil tycker man att man ser den biltypen hela tiden, säger han.

– Men det är väl tio till tjugo personer i Stockholm.

Det är ungefär lika krångligt som att köpa en bil, så inte särskilt krångligt alls. Man kan köpa en helikopter från en miljon upp till 50 miljoner.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? RENA SNURREN? Nej, att skaffa helikopter är inte krångligar­e än att bli med bil, säger en helikopter­ägare i Danderys. (Helikopter­n på bilden är emellertid någon annans).
FOTO: MOSTPHOTOS RENA SNURREN? Nej, att skaffa helikopter är inte krångligar­e än att bli med bil, säger en helikopter­ägare i Danderys. (Helikopter­n på bilden är emellertid någon annans).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden