Mitt i Danderyd

Korv och spanjorer blev deras räddning

- Kevin Wedin

Tre dagar extra blev det för de 17 elever från Samskolan på Gotländska Sandön efter att deras färja blivit fördröjd på grund av vädret. Med hjälp av kvarlämnad mat och spanjorer på ön lyckades de hålla humöret uppe. Tanken var att klass 9B från Viktor Rydbergs Samskola skulle åka hem från klassresan på Gotländska Sandön i söndags. Men på grund av vädret kunde klassen inte få klartecken att komma hem förrän under onsdagen.

– Vi fick besked nu och vi ska precis väcka barnen, då kommer det bli glädjetjut, sa Anki Berggren, förälder till ett av barnen från Samskolan och själv med på ön.

Ärvde skolkamrat­ers mat

När man besöker Gotska Sandön blir man ombedd att ta med sig mat för en extra dag. Och redan förrförra helgen var en annan klass från Samskolan på ön och lämnade kvar mat som klass 9B klarat sig på.

– Det var säckar med köttbullar, varmkorv och pasta. Det har gjort att vi fortfarand­e har humöret uppe, annars hade det inte varit roligt. I dag ryker de sista korvarna, får vi inte åka hem imorgon så kommer det inte bli kul, berättade Anki Berggren när vi pratade med henne under tisdagen.

För att inte skolarbete­t skulle bli lidande bedrevs undervisni­ng på ön. Bland annat tog man hjälp från några av de cirka 80 andra som också var fast.

– Det finns två spanjorer här som har hållit i spanskalek­tion. En person har haft livskunska­p med barnen, sa Anki i veckan.

 ?? FOTO: ANKI BERGGREN ?? STRANDADE. 17 elever och fem föräldrar blev fast på Gotländska Sandön när vädret gjorde så att båten inte kunde lägga till.
FOTO: ANKI BERGGREN STRANDADE. 17 elever och fem föräldrar blev fast på Gotländska Sandön när vädret gjorde så att båten inte kunde lägga till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden