Mitt i Danderyd

Startskott för försäljnin­g av 100 nya bostäder i Mörby

- Saga Lindqvist

Nya bostäder vid Mörby centrum planeras stå klara år 2020. I måndags började försäljnin­gen av det nya bostadspro­jektet Condor.

År 2020 förväntas 100 nya bostäder står klara i Mörby Centrum, framtida Danderyds centrum. I måndags 4 kunde de som är VIP-kunder boka in sig på lägenheter och trycket förväntas vara stort.

– Vi har inte gjort jättemycke­t reklam för projektet, men trots det har intresset varit väldigt stort, säger Fredrik Lindkvist, projektled­are för Condor.

Arkitektur­en och designen på projektet är framtaget tillsamman­s med JM och arkitekten Dennis Lindgren.

– Tanken är att det ska vara ett hederligt hus med ljusputs och tegelfasad som livar upp. Det ska vara längsgåend­e balkonger som vecklar sig lite, säger Fredrik Lindkvist

Det kommer att finnas allt från ettor till femmor att tillgå i det olika etapperna. Och lägenheter­na kommer att vara från 31 kvadratmet­er till 140 kvadratmet­er stora.

– I och med att det finns så många olika storlekar på lägenheter­na så hoppas vi på en bra blandning av människor, säger Fredrik Lindkvist.

JM arbetar för att Condor ska bli ett lågenergih­us som är miljömärkt.

– Vi arbetar alltid hårt med miljöarbet­e och bra material. I det här fallet är det en betongvägg med isolering och sen fasad. Så det kommer bli väldigt täta och bra hus och vi återanvänd­er all spillvärme, säger Fredrik Lindkvist.

 ??  ?? Saga Lindqvist SÄLJSTART. örsäljning­en av lägenheter­na i ”Condor” inleddes i veckan.
Saga Lindqvist SÄLJSTART. örsäljning­en av lägenheter­na i ”Condor” inleddes i veckan.
 ?? ILLUSTRATI­ON: JM ??
ILLUSTRATI­ON: JM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden