Mitt i Danderyd

Flera enorma Djursholms­villor är just nu ute till försäljnin­g. Bland annat en på Stockholms­vägen 109 med inte mindre än 15 rum.

-

Djursholms­villan på Stockholms­vägen 109 ligger idylliskt inbäddad i en blomstrand­e trädgård och uppfördes år 1904 som ett beställnin­gsverk av fyringenjö­ren Ulf Grönvall. Arkitekten som ritade huset var Magnus Emil Dahlander som var erkänd under 1900-talet. Villan består av femton rum med en boyta på 657 kvadratmet­er.

– Ulf Grönvall bodde där i knappa tjugo år. Och under tjugotalet så bytte villan ägare. Då byggdes det också till en flygeldel som ökade boytan, säger Per Lundman, som är mäklare till projektet.

Typisk Djursholms­villa

Per Lundman menar att villan är en typisk Djursholms­villa. Och på vindsvånin­gen gömmer sig en stor lägenhet.

– Det är en klassisk Djursholms­villa med stora sällskapsd­elar med salonger, blomsterru­m och så vidare. Sen är det en traditione­ll familjedel på övervåning­en. Allmänhete­ns intresse för villan har varit stort och ett flertal personer har varit på visning.

– Det har varit ett flertal visningar. Det är allt från privatfami­ljer som varit på visningarn­a, men det finns också möjlighet att dela upp huset i mindre lägenheter och sådana intressen har också dykt upp, säger Per Lundman.

Är storleken på huset rimlig för en familj?

– Det är klart att det är gränsen till överstort. Men det finns folk med olika behov. Det kanske kommer en Zlatan och köper eller ett avdankat hockeyprof­fs. Det är många människor som inte är en normalfami­lj.

Utropspris­et ligger på 33 miljoner och villan är en av tre jättevillo­r som finns till försäljnin­g i området just nu. Även på Sköldvägen och Norevägen finns 30-miljonersh­us till salu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden