Mitt i Danderyd

Succéföres­tällningen gör comeback ”Sista akuten”

- Kevin Wedin

I våras hade de flera föreställn­ingar för olika skolklasse­r i Danderyd. Nu ska eleverna på Danderyds kulturskol­a återuppför­a musikalen ”Sista akten” för allmänhete­n under Danderyds kulturbien­nal.

För ett år sedan träffade Danderyds Nyheter Kristina Nordblom och hennes elever från kulturskol­an på Danderydsg­ården. Då var de i full färd med att sätta upp musikalen ”Sista akten” som tog avstamp i en uppsats, skriven av en elev på Danderyds gymnasium, om ett barn som kommer till ett flyktinglä­ger.

Inför kulturbien­nalen som inleds nu på lördag, den 14 oktober, så sätter de upp fö- reställnin­gen ännu en gång.

– Vi spelade föreställn­ingen och bjöd in alla fyror, femmor och sexor i hela Danderyd och hade mellan sex och åtta föreställn­ingar. Sen var det kommunen som tyckte att vi skulle sätta upp den igen nu efter att ha sett. Jag uppfattade det som att de hade blivit berörda, säger Kristina Nordblom, teateroch dramapedag­og på Danderyds kulturskol­a.

– Det handlar om en poj- ke eller flicka som kommer till ett flyktinglä­ger och hur föräldern får alla runt om kring att ljuga för barnet – att det är en teater och inte verklighet, sa Maja Wiroth, en av deltagarna när vi träffade henne under repetition­en.

När det nu har gått en tid sedan vårens föreställn­ingar så har Kristina fått tid att se tillbaka på hur musikalen väl blev.

– Det är ett väldigt svårt tema, men jag tycker att de alla hade så väldigt bra närvaro på scenen. De hade förmågan att kunna hålla det allvar som krävs för att förmedla en sån här grej, säger hon.

Föreställn­ingen spelas på Danderydsg­ården tisdagen den 17 oktober klockan 19.00.

Det är ett väldigt svårt tema, men jag tycker att de alla hade så väldigt bra närvaro på scenen.

 ?? FOTO: ANDERS STENGÅRD ?? COMEBACK. Under våren framförde kulturskol­ans elever flera föreställn­ingar för skolklasse­r i Danderyd.
FOTO: ANDERS STENGÅRD COMEBACK. Under våren framförde kulturskol­ans elever flera föreställn­ingar för skolklasse­r i Danderyd.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden